lördag 18 februari 2012

Premiärtur :-)

Idag packade jag med mig min nyinköpta pulka, barnen och "löperskorna" Darling och Aska ut på en skön skidtur! 

Fantastiskt härligt att komma ut fast inte mannen i huset är hemma. Kan beskriva det som en FRIHET, precis som jag skrev i tidigare inlägg. 

Där vi brukar skida är det rätt så mycket uppför, så Aska fick äran att ta meja i daglinan. Hon börjar bli jätteduktig nu så snart är det dag satt införskaffa henne ett eget bälte och lina :-) Linan som vi har är ju lite för lång för henne så idag fick hon nöja sig med ett koppel. 

Att dra en pulka baktill som kanske uppnår en vikt på si sådär 20 kg med Elias känns kan jag säga. Går det sedan uppför så känns det väldans tungt. 
Men jag hade Darling som draghjälp idag. Och hon går inte av för hackor.. hon undrade nog lite varför vi åkte så sakta. Den damen är ju "öset" själv.. det skall gå fort, vilket det vanligtvis brukar göra :-)  

Vi skidade upp på "toppen" och tog oss lite dryck innan vi for hemöver igen. Meja kopplade loss Aska för att undvika att det skall gå alltför fort.. :) 

Elias bara njöt av att sitta i pulkan och kika på :-) Han hade inte ens tid att sova! Han slumrade nog till lite men så fort vi stannade vaknade han... nyfiken i en strut!

Nu har vi varit hemma en stund och både jag, ungar och hundar är nöjda!

Jocke är som sagt till fjälls. Har fått lite rapporter och de har haft en fin dag fast de varnade för oväder. Dock var det tungt före så hundarna var bra trötta efter fjällturen. 

Han har bara Ztorm och Pika med sig denna gång. Darling och Aska löper ju och det skulle bli lite jobbigt för killen då tjejerna gör allt för att få honom på kroken.... 

Men vi åker ju snart igen och då är löpen över... 

1 kommentar:

Miranda sa...

Härligt Ni verka ha haft det! Aron älskar också att tolka efter Wiggo. Roligt! Själv har vi haft en underbar helg och jag har ÄNTLIGEN lyckats!!!! Jihoooo =)