måndag 30 januari 2012

Springer-pojkar

Idag har jag haft Jesper & Scott på besök. Två härliga Springer Spaniel killar i sina bästa år :-) 


Båda fick genomgå ett litet SPA med klippning & bad. På bilden ovan ser vi Jesper ligga och njuta på trimbordet. Han ligger inte jämt utan passar på när jag ändå klipper lite tassar. För mig spelar det ingen roll om hunden vill ligga, bara hunden inte gör det jämt och hela tiden. Det tar ju trots allt lite tid att klippa och bada så till viss del så tycker jag hunden kan få "vila" emellanåt. Jag brukar försöka lägga upp jobbet så det blir variation i jobbet så det blir bra för hunden. 

Lurviga tassar :O)

Färdiga tassar :-)


Tyvärr blev det ingen "färdigbild" på Jesper, men han klipptes nästan lika som Scott här nedan. Enda skillnaden är öronen. Jesper fick rakade öron, medan Scott s fick behålla sina "springer öron" 


Fin kille i väntan på matte :-)

Har även hunnit med att klippa en Irländsk röd Setter på 12 år. Hon är stamkund hos mig sedan många år. Första gången jag klippte henne var hon inte så gammal. Tror minsann att de gick en valpkurs för mig som jag hade då i SSRK´s regi. En viss speciell känsla att ha "sina" gamla trogna kunder man fått följa från valp till "oldies" :-)

Härliga minnen :-)  

1 kommentar:

Miranda sa...

Fin han blev! Ja detta med hår under tassarna är ett elände! Till och med Thai har det! Jag skrev ju måttet på Thai att det var 33 cm. Då drog jag åt stramt runt halsen. Jag undrar och jag även kan få ett halsband till en finskspets tik som har måttet 30 stramt runt halsen.... Kramen