söndag 22 januari 2012

Nanzen

Idag har vi haft finbesök här hemma :-) 

Finaste Nanzen (Darling + Vain) kom tillsammans med matte och husse för att hälsa på och få sig en liten träningsstund tillsammans med oss.

Vi plockade fram lite "verktyg" som de skall jobba med för att komma vidare med Nanzens träning.
Det var jätteskoj, så roligt att träffa sina små valpar som växer upp och blir egna personliga individer.

Nanzen


Som uppfödare hjälper jag/vi gärna till med träning, tips, råd och support i den mån som är rimlig. Det ingår liksom när man köper hund hos oss. Men det gäller själv som ägare att vilja och ta tag i saken, att man helt enkelt kommer sig för att träna och vilja höra av sig för att ev. få lite support.

Man skall inte vara rädd för att ta hjälp, det finns alltid kunskap att hämta på annat håll om man känner sig osäker. Dock skall man veta att alla har sina olika "verktygslådor" som de använder för att träna sin/sina hundar. Jag har min låda och någon annan har en annan låda... Det finns ingen mall och det är svårt att säga vad som är rätt eller fel. Det viktiga är att man själv känner att det känns rätt och att just den metoden fungerar för dig och din hund.

Jag är ingen expert även om det sitter ett "Diplom på väggen". Fullärd vet jag inte om man någonsin kommer att bli.  Men jag har lärt mig mycket på vägen och kan hjälpa andra som nyss har startat sin väg tillsammans med sin hund.

För varje hund man äger och tränar lär man sig något nytt och att vara en förstagångsägare till en hund med mycket jaktlust & vilja kan kräva sin man, det skall gudarna veta. Men lägger man ner mycket tid och tar hjälp om det behövs så är man på god väg.

Grundlydnaden är A-O hos våra jakthundar. Jaga, det kan de göra. Det finns "där", men att lära sig hur man beter sig, ja det är upp till oss :-))

Har även hunnit med en skön liten skidtur men hela gänget :-O) Kan säga att det gick undan och än en gång är jag helt övertygad att det SKA bli en släde tills nästa säsong! Fick ganska så ont i benen av att ligga på bromsen :))

Och ligger jag inte och plogar så ser jag till att hålla mig i kanten där snön är "orörd" för där går det lite tyngre. Ni ser ju på bilden här... åt det här hållet går det fint som snus när det lutar fint uppför.. men när man skall hem...!! Oj, oj, då blir det att bita sig i tungan både en och två gånger!!

Darling, Ztorm, Pika & Aska

1 kommentar:

Miranda sa...

Kan inte annat än hålla med att du måste vara en fena på det mesta...vad svarade din gubbe på frågan förresten? Ha en fin kväll!