tisdag 31 januari 2012

Hästar genom isen!

Igår kvälls fick jag hjärtat i halsgropen, fick en puls som var av guds nåde och händerna skakade... 

Läste nämligen en statusuppdatering på FB där de hade räddat två unghästar som gått igenom isen på Stenholmen!!! Det stod att allt var ok, men jag kände ändå på mig att det kunde ha varit min Thokkis...

Oron släppte för ett tag efter, tills jag fick se att de ringde från Stenholmen!! Vågade knappt svara, men gjorde det såklart.

Det var som jag befarade, Thokkis var en utav hästarna som hade gått ned sig genom isen! Hon och en häst till som är 1 år äldre hade traskat ut - då isen brast under dem. De som äger anläggningen var i närheten tack & lov och kunde sätta igång räddningsarbetet inom kort.

Thokkis kunde de sätta grimma på och hjälpa upp på egen hand eftersom hon är rätt snäll att ha att göra med. Men den andra hästen fick de ta hjälp av räddningstjänsten. De fick stå på box natten som var med täcken på. De har även blivit ompysslade, fått veterinärkoll och mat.

I morse blev de longerade i ridhuset för att se att allt var ok, och de var glada och pigga! Är så tacksam att det gick bra, och jag vågar inte ens tänka på vad som skulle kunna hänt om de hade tagit sig ut på isen under natten...

Se ett litet inslag här >>>
Så synd att jag inte kunde åka idag eller i morgon och hälsa på henne, hade verkligen velat gjort det. Men de lovade mig att skicka en film på henne i morgon så jag ser fram emot det :-)

TACK TILL ALLA INBLANDADE för ett kanonbra räddningsarbete! 

3 kommentarer:

Unknown sa...

Skönt att det gick bra !!
Kram

Eva sa...

Fy då! Vad skönt att det gick så bra med hästarna. Ha det!!Eva

Miranda sa...

Gick ned en älg på Jämtland också! Den räddades. Förädiska isar i år, men skall nog vara extra försiktig i år! Ha en bra dag!