söndag 15 januari 2012

Fältträning

Igår var jag och Ztorm ut på en liten biltur. Vi styrde kosan mot fälten och fältfåglarna för att få lite träning :-)

Det var Ztorms första "riktiga" gång på fält så visst kändes det lite i maggropen när jag "kopplade loss". Man vet aldrig riktigt vad man har i snöret när man åker på något som de aldrig har varit på förut.

Men...

Han skötte sig så jäkla bra! Är så nöjd över vad han presterade igår, med tanke på att han precis har blivit 9 månader och inte har med sig så mycket erfarenheter. Vi hade jättefina situationer på både fasan och rapphöns.

Själv kändes det i kroppen när vi styrde kosan hemöver igen. Väderbiten i kinderna och suptertrött efter en dag ute efter att man legat på soffan tidigare under veckan. Det var guld att få komma hem och slå sig ned i soffan och bara känna glädje :-)

Kära Maud var också på plats med sin ES tik Rospiga, en jättetrevlig ung tik som är nästan lika gammal som Ztorm. Hon gjorde det också med bravur så vi var två glada skälar som återvände hem :-))

Skönt att komma igång med träningen igen efter en tids uppehåll :-)
Känns otroligt skönt också att släppa sin hund på fält där inte gråben är. Det kommer nog bli mer fält framöver om min magkänsla säger rätt.

Igår fick vi nämligen rapporter om att de spår Jocke hade sett inte bara var ett spår... troligen är det en hane med en tik. Och har vi otur nog så blir det en kull valpar till våren! När de bakspårade spåren hittade också kadaver från rådjur.. det fanns inte en gnutta kött kvar på de benen kan jag säga. Fick bilderna som de hade tagit... usch.

Jag släpper inte mina hundar där nu :-(

Inga kommentarer: