fredag 30 december 2011

Schäferbesök & broderi

Så här näst sista dagen detta år startade jag upp dagen med en kloklipp på en liten Zorro. Efter det kom en ny kund till mig, Devil en schäfer som kom för puts, borst och bad. 

Han gjorde inte skäl för sitt namn.. tack & lov, nej han var så gó så och mitt Schäferhjärta smälte så där igen :-)

För er som inte vet är just Schäfer en hund som alltid har legat mig varmt och hjärtat. För innan vi köpte vår första Gordonsetter så var mitt val just Schäfer men Jocke var inte lika inställd till den idén då så vi kikade runt efter någon annan ras och vi hamnade av olika anledningar på Gordonsettern :-) Det valet har jag aldrig ångrat men någon gång så skall jag ha en Schäfer, det bara är så :-)

Delvils tassar putsades innan bad. Man kan klippa bort det som är emellan samt borta ur det som går innan bad. Men ni som vet är det just badet som gör att man får bort underullen :-)

En liten hög underull efter badet som man skulle ha mycket
 svårt att bli av med utan bad...... 


När jag börjar föna en hund med underull så sätter jag på "högtrycken" eller "Blastern"som det också kan kallas. Då blåser man kall luft hårt så att vattnet piskas ur pälsen. Mycket effektivt, men man får vara beredd på att det yr päls överallt! Devil tog det hela med ro.

Efter att det värsta vattnet är ur pälsen kan man sätta på lite värme och vrida ned trycket i blåsten så att man kan jobba sig igenom pälsen på ett effektivt och bra sätt.

Devil var jätteduktig och jag tror tom att han tyckte det var skönt att få sig en omgång :-)

Nöjd & Belåten efter sitt Nyårs Spa :-) 

Broderibryderier


Ja, ni gott folk. Idag har jag tagit mig an min sy/brodymaskin. Har gjort de beställningar jag hade på "listan" sen tog jag mig an instruktionsboken och en stor portion tålamod...

Det är mycket att lära sig för att veta hur man skall bete sig med maskinen för att kunna göra allt den kan klara av. Svettigt, irriterande, spännande och väldigt roligt kunde jag efter 3 timmar äntligen få till ett litet brodyr av texten GLavaRis :-)



Så nu skall jag bara "befästa" och lära mig ordentligt så hoppas jag kunna komma igång till det nya året att erbjuda lite brodyr :-)

Inga kommentarer: