torsdag 15 december 2011

Bruten svans....

Stackars min finaste Darling...

Hon har en bruten svans och måste opereras!
Var iväg till veterinären i morse med tjejerna och efter en stund kunde vi konstatera med undersökning och röntgen att Darlings svans har gått rätt av. Vad hon har gjort kan vi bara sia om.. den är av och måste åtgärdas.

Skulle vi inte operera bort den biten så tar läkningen mycket längre tid, samt att hon kan få komplikationer längre fram utav delen som är "efter brottet". Hon kan få sämre cirkulation bl.a. Så valet är inte svårt, självklart fixar vi till det :-)


Att få en kortare svans sätter inte ned hennes funktion, det är bara någon man ser och hennes karriär i utställningsringen har ju varit den bästa så där behöver vi ju inte vara mer. Men självklart skriver vi ut ett intyg utifall man får något infall att vilja ställa henne igen... I övrigt tyckte veterinären att hon såg fin och välmående ut.

Pika fick också sig en undersökning. Allt OK förutom att hon har jästsvamp i öronen som skall behandlas. Precis som jag trodde. Så lite droppar av Canaural, Vet kommer göra att det blir bra inom kort :-) Återbesök om två veckor för att kolla att det läkt.

Aska fick också följa med, en liten vaccinations spruta blev det för henne. Även Darling fick sig en vaccinationsspruta.

Så nu med några kronor mindre på kontot känner jag mig ändå så nöjd.... Är så glad att vi har en bra veterinärvård i Sverige. Och att man vet att hundarna får det bästa. Nästan så man är avis.. in på en torsdag.. operation på en måndag. DET kallar jag SNABBA RYCK :-))

5 kommentarer:

Dernole sa...

Ja ibland vore det bättre om även vi kunde gå tillk veterinären, då kanske vi människor också skulle kunna får hjälp ;)
Skönt att det går att korr. utan större problem.
Kram

Miranda sa...

Oj, hur bröt hon den? Tur att det går att fixa! Jag kan inte hålla med Marie Helene, för hade jag inte fått den hjälp jag får idag av sjukvården har jag nog inte suttit vid tangentbordet idag. Vi svenskor skall nog vara tacksam över den sjukvård vi har idag (klart försämringar finns ju och indragningar), för i Amerika m.m. är det försäkring som gäller och ag hade nog inte fått teckna en sådan :-/ Ha en fin helg Jane!

Jane Hagström sa...

Miranda: Har ingen aning alls??!! Har inte någon teori alls om vad hon har gjort..
Såklart att vi har en bra sjukvård i SVerige (oftast) När det gäller föregående talare så syftar nog hon på de "nötter" till läkare hon har träffat på på sistone... eller hur Helene?
Ang. Halsband Miranda... jag har en idé, men nu har jag så mycket beställningar att jag får lugna mig lite :-) Ha en fin helg själv! KRAM

Dernole sa...

oj detta hade jag missat.
Ja vi har bra sjukvård i sverige, men tyvärr finns det vissa läkare som tagit försäkringskassans riktlinjersutbl.för långt. Och vissa läkare tappar bort sin ödmjukhet inför det faktum att det är människor som söker läkarhjälp inte en trave papper på f-kassans kontor. Och det är inte bara svenskor utan svenskar överlag som isåfall skall vara tacksamma ;)
Ha en förträfflig avslutning på helgen...och nötter finns överallt särskilt nu i juletid :D
Kram

Anonym sa...

Jag erkänner, jag har inte varit på glavaris.blogspot.com på länge men det var en annan glädje att se det är en så viktig fråga och ignoreras av så många, även professionella. Jag tackar dig för att göra människor mer medvetna om möjliga problem.