söndag 6 november 2011

Skön helg

Åh, så är den här helgen snart över...

En skön välbehövlig och avkopplande helg. Helt utan en massa "måsten" :-)

På lördagsförmiddagen tog jag med mig Ztorm till Gustafs, till Lisselhaga ridhus för att vara med SSRK på deras "lydnadsträning". Ett perfekt tillfälle för Ztorm att träffa andra hundar och få lite träning i en helt annan miljö än vad han är van med. Kul för mig också då det var ett bra tag sedan jag tränade i lag med andra "icke setterfolk" :-)

Vi tränade lite "linförighet" fritt och "slalom" mellan andra ekipage. Inkallning fritt och emellan andra ekipage. Han fick även träffa lite okänt folk, träna att hälsa och bara sitta och begrunda - passivitet. Kändes jätteroligt och Ztorm skötte sig galant. Är så glad i killen :-)

Efter träningen for jag och Meja och hälsade på min vän Susanne och hennes fina Islandshäst Dvalinn från Gröna Gången. Det blev en liten "oplanerad date" men en väldigt trevlig sådan. Vi har länge talat på att jag skall komma och hälsa på henne och hästen så när tillfället dykte upp igår så åkte vi dit.

Dvalinn är en valack efter den vackra hingsten Ypsilon fra Holtsmúla. 

Ypsilon
(Bilden hämtad från centrum.is)

Meja fick också äran att rida Dvalinn i paddocken! Hon var ändå ridklädd då jag trodde hon hade ridskola men virriga mamman hade glömt att det var lov... Meja var dock lycklig när hon fick sitta upp, denna gång på en Islandshäst :-)

Stiligt par :-)


Även jag fick provrida killen! En supertrevlig häst som kommer Susanne kommer få mycket glädje utav.  Kändes jätteskoj och nu längtar jag ännu mer efter min egen tjej som någon gång skall komma hem...

De skänker en så mycket glädje, så fantastiska djur.. och vackra. Man kan liksom inte titta sig mätt ;-) 

Idag har jag även hunnit med att ta en riktig långtur med hundarna i skogen. Så härligt skönt och välbehövligt. Man riktigt ser hur de njuter :-)

För det är ju så att det blir lite dåligt med motion under veckorna när man har jobbet som går i första hand. Då tycker jag det är viktigt att ge hundarna lite extra när man har tid och när det är ljust ute. Och visst blev de nöjda... har liksom inte sett röken av dem idag :-))

Ztorm fick dock inte följa med till skogen idag. Vi tog istället en träningstur på morgonen. Nyttigt för honom att vara själv och koncentrera sig på sina uppgifter. Vi tränade lite "sitt" på pipa och lite övrig lydnad. Vi fick även en överraskande stöt på någon gråfågel i skogen med total respekt, vilket jag tyckte var jätteskoj. För det första har vi inte gråfågel där vi brukar gå och för det andra så har vi inte riktigt kommit dit i Ztorms träning än. Men han gjorde som man skulle och då får man bli glad :-)

Har även börjat planera att göra om lite här hemma. Hundarna skall få flytta ned så barnen får ha övervåningen för sig själva. Tror det kommer bli kanon och de slipper trängas med hundbäddar och håriga golv när de går till sina rum.

För har man många hundar så måste man ha det ordnat så vi kan leva tillsammans utan att bli irriterade på att det blir för "stökigt". Hundarna behöver också en plats i huset där de känner att de kan vara för sig själva och dra sig undan om de vill. Vi har ju inte guds största hus, men på något sätt så måste vi lösa det. Viktigt också är att barnen kan ta hem kompisar utan att behöva tampas med ett gäng hundar :-)

Nu är det snart en ny vecka på G. Dagis, skola, hundvård, jobb och planering... det går för runt.. :-)) 


Ha nu en gó kväll!

Inga kommentarer: