onsdag 2 november 2011

Pudel

Idag hade jag besök av Pudeln Alice som besökte mig för första gången. En ungtik på 6 månader om jag kommer ihåg rätt ;-)

Alice skulle ha en lättskött frisyr men ändå inte helt nedklippt. Vi körde på en Toilette 60 / Valpklippning som jag tycker är en bra vardagsfrisyr. Vi tog även lite extra på bakbenen vilket man brukar spara lite mer annars.

Alice´s husse vill också ha henne extra klippt över ögonen. I "normala" fall spar man pälsen från stopet/över ögonen upp mot hjässan.

Före...

Efter...


På många utav våra raser behöver man plocka hår ur hörselgången. Gör man inte det kan det lätt bildas bakterier & svamp som inte är så bra. Man plockar helt enkelt bort håren från roten som sitter i hörselgången. Oftast lossnar det lätt och fint men ibland kan det sitta hårt och då får man ta strå för strå eller så väntar man någon månad eller två och försöker igen.

Dock gäller det att plocka med måtta!

Ett öra som man plockar för "hårt" kan lätt bli irriterat och börja klia, vilket kan leda till att hunden kliar sig med tassen och får in bakterier i örat. För när man plockar bort håret med roten lämnar håret små öppningar efter sig i slemhinnan.

Är öronen geggiga så gör rent örat med Ex. öronrens. Peta för allt inte med en tops i örat! Då kan "lorten" hamna ännu längre ned i hörselgången, vilket så klart inte är så bra. Öronpreparaten är bra och gör att lorten löses upp och lätt kan tas bort med en mjuk bomullstuss.


Ett oplockat öra

Färdigplockat :-)

Inga kommentarer: