fredag 4 november 2011

Pojkfredag:-)

Äntligen fredag! 

Alltid lika härligt att känna att man har hela helgen framför en. Och denna helg känns så efterlängtad då vi bara skall slappa och njuta av att vara tillsammans hela familjen :-)

Har precis jobbat klart för idag och i skrivande stund är potatisen i ugnen och köttet snart i pannan - Gott med fredagsmat!

Idag hade jag två pojkar som skulle bli fina. Först ut var Amos, en Cocker som vill vara kort kort. Helrakning + bad. Lättskött och skönt för fyrbenta. Total lycka när vi är klara :-)

Måste bara berätta också att när Amos kom till mig de första gångerna för klippning så tillät han inte att man klippte tassarna. Där gick man bet kan jag säga. Men efter några vändor hos mig på klippning så byggde han upp ett förtroende för mig och nu har vi inga som helst problem med att klippa tassarna. Är så glad för det för nu är både Amos och jag glada i varandra när vi ses ;-)

Lurvig!

Nästan som en Labbe! 
Här ligger han och viftar på svansen, nöjd och glad :-)


Efter Amos kom en liten kille vid namn Baron, en Snauzerkille som jag inte sett på nästan 2 år pga barnafödande osv..   Det var ett härligt återseende! Det händer mycket på två år för en strävhårshund!

Baron innan trimning

Efter! En fin fin kille :-) 

Baron plockades ganska så mycket och vi fick bort bra mycket underull som han har så det både räcker och blir över :-) Det tar tid, men resultatet blir därefter - BRA. Nu blir det spännande att se honom till nästa gång då pälsen fått växa på sig lite.

Fundering!

Många gånger förvånas jag när jag står och trimmar hund. När man plockar och plockar och inser att "den här hunden tar 3 timmar" så berättar ägaren att "på förra stället gjorde de min hund på 1.5 timme!"

För mig är det helt obegripligt i många fall. Blir ju att fundera hur de gör för att få det att gå så fort. För trimmar man en hund så tar det tid. I snitt så tar en "medelstor" hund runt 2-3 timmar att trimma. Jag plockar strå för strå för att det inte skall göra ont och använder inte verktyg som i många fall förstör pälsen om man inte använder dem rätt. Det jag också är noga med är att hunden skall ha en BRA stund på trimbordet och inte se det som något hemskt. Då är man inte en seriös hundtrimmare/klippare tycker jag.

Jag ser allt för många hundar som inte har fått en bra start på sin trim/klippkarriär...

Det finns ju många genvägar också när man trimmar och det är att använda saxen. Det är inte fel, men man måste tänka till innan man börjar klippa i pälsen. För en päls som är klippt, blir inte detsamma som en päls som är trimmad.

Många gånger tar man till saxen för att man tycker det blir jobbigt att trimma, det går fortare och ja, det är smidigare. Men resultatet blir inte bra alla gånger. Så jag tycker att innan man klipper så skall man tänka till både en och två gånger OCH tala om det för ägaren till hunden!


Det går att räta till en klippt päls, men resan till att få en bra päls igen kan ta tid och är mycket kostsam.    


Självklart kan det vara bättre i vissa fall att klippa en strävhårshund, det gäller att se till individen. Ålder, pälstyp, hur den uppför sig, hälsa, om den ställs ut på utställning, sällskapshund osv....Tänkvärt tycker jag... :-)

Inga kommentarer: