måndag 28 november 2011

Första gången!

Men nu ni måste jag ju berätta att killen här hemma har fått sitt första bad!! Ja, ibland kan det faktiskt dröja 7.5 månad innan man skrider till handling :-)


Har tänkt länge att killen skulle behöva ett bad men när man badar och håller på med hund hela dagarna är det lätt till att man vill göra något annat när tid finns över. Och badet har väl egentligen inte varit prio 1 heller då dessa hundar har en väldigt bra päls och då så står de faktiskt emot smuts till skillnad mot de flesta "långhåriga" hundar.

Och idag kom en timme som jag inte hade något att göra. Symaskinen är på service, bokföringen fixad, räkningarna betalda och beställningar gjorda.. Ja, då äntligen fick Ztorm hoppa in i duschen!

Eftersom han inte har badat/duschat tidigare så fick han en "underredesbehandling" Ben, mage, bak & svans fick duga till en början. Ville ju gärna se hur han tog det hela. Resten tar vi en annan dag då han smält dagens dusch.  Men han tog det hela med ro, min gó pojke. Han är verkligen så cool och stressar inte upp sig över huvud taget. Även fönen fick han testa på vilket inte bekom honom över huvud taget.Nu är ju Ztorm en hanhund och jag gissar att badet kommer bli vardagsmat för honom tids nog. De blir ju lätt lite "kissiga" under buken och urin luktar inte så gott....

Nu väntar bara 3 till med att få bad... :-) Planering är i alla fall att hinna få dem "julfina" innan jul! 

Inga kommentarer: