tisdag 22 november 2011

Enda Hundvårdsskolan!

Ja så var det år 2000!

Då var det bara Kungsörs Hundvårdsskola med Carina Rohm som utbildade i att trimma/klippa och vårda hund. Känner mig otroligt nöjd, tacksam och glad över att just Carina fick lära mig hålla saxen rätt :-)

Kommer ihåg när jag såg annonsen i tidningen Hundsport... Tänkte direkt att " DEN utbildningen skall jag gå". Jag var less på jobbet och behövde en break så jag tog tjänsledigt och utbildade mig till hundvårdare/hundfriör.

Jag fick kosta på ganska så mycket för att få min utbildning. Den ingick inte i Arbetsförmedlingens "kategorier" för utbildning eftersom skolan var privat och att de inte trodde på att man kan jobba som Hundfrisör....

Men AJ AJ, vad fel de hade!

Ångrar inte en sekund att jag genomförde utbildningen fast det kostade både i pengar och tid, det roligaste jag någonsin gjort beträffande min egen utveckling! Lärde mig massor.. och vi hade en otrolig gemenskap oss "tjejer" emellan. Tiden med min hund Geisha.. det var bara hon och jag... Jag åkte ned till Kungsör på måndagsmorgon och hem torsdag eller fredagar. Jag var inneboende hos en ensamstående äldre man, det var suveränt. Hade en hel övervåning för mig själv :-)

Hittade en artikel jag har visat er förut.. men jag visar igen.. Ganska så skoj att läsa faktiskt.
<< Till Artikeln >>

De bara "ploppar upp"

Hundvårds salongerna & Trimmen bara ploppar upp en efter en på marknaden. Nu finns vi på många ställen och vi har en egen förening! www.svhf.se Det känns jätteskoj och nu kan man nästan känna mer och mer att vårt yrke är accepterat och kan klassas som ett jobb, vilket det inte riktigt har
har gjort förut. Nu kan vi ta hjälp av varandra och se till att vi blir mer utbildade och fortsätta jobba för att bli en stark förening. 

Dock finns det inte några "krav" på att bli hundfrisör, vem som helst kan öppna sitt trim och klippa hundar. Men det gäller att ha kunskapen och känslan för yrket. Att kunna se med ögat och ha en bra kunskap om hur hund fungerar, det är trots allt ett djur vi handskas med :-)) Så mitt råd till dig som vill lämna din hund på trim/klipp är att ta referenser. Gärna innan du lämnar in din hund!

Här hittade jag några foton från min utbildning :-) Har visat dem förut, men eftersom jag har många nya läsare på bloggen så publicerar jag dem igen.
Ibland stannade vi på trimmet för att ta hand om våra egna hundar. Vi hade ju massor med tid till våra egna efter att "skoldagen" var slut.. härliga minnen .-)

Min finaste Geisha fick ett riktigt bad...


med föning...


Färdiga!
Idag finns inte Kungsörs Hundvårdsskola kvar.. Carina sålde sitt företag pga. arbetsskada. Jag fick förfrågan att "ta över skolan" men jag tackade nej, vilket gör mig ont att säga idag...  Men jag var rätt ung då och driva ett stort företag kändes för mig som ett alldeles för stort steg.....

Men nu är det 2011 och med mer erfarenhet i ryggen och viljan att lyckas sitter jag här superlycklig över mitt beslut... att sätta fart på GLavaRis!

Det var "alles" för nu.. nu skall jag fortsätta att JOBBA lite! Har mycket NYTT på G!!!

Tjohoo :-)

Inga kommentarer: