lördag 26 november 2011

Borta bra.....

men hemma bäst! 

Nu är vi åter hemma i Dalom igen :-) Känns fantastiskt, är så glad att inte behöva bo i ett kaos!

Folk överallt, trångt, stressigt, och allt är bara så mycket i storstaden. Inte min melodi, trivs bättre där det är lite lugnare och inte lika mycket folk...  Men, visst. Någon gång ibland är det skoj att åka dit och känna av det livet också.. man uppskattar det man har lite mer då.

Utanför Globen innan vi skulle in


Besöket på Globen och Stockholm Horse Show var en upplevelse. Har sett mycket fina hästar, världsryttare som John Whitaker, Robert Whitaker, Malin Bayard, Jessica Kürten, Peder Fredricson mfl. Imponerande var också "Höghöjdshoppningen utan sadel"! Segrare där blev Robert Whitaker med hästen Waterstone som hoppade hela 2 meter & 12 cm och därmed ett nytt världsrekord! Imponerande!

Hoppning på G..


Islandhästtävlingen var också trevlig att se. Där fick vi beskåda ryttare som Reynir Adalsteinsson, Sigfus Sigfusson, Johan Häggberg mfl. Segrare blev tillslut Reynir med hästen Blaeja frá Skáney. 


Magi! Ja, För det stod den fantastiske Lorenzo med sina 12 fina och helt otroligt dresserade hästar! Frihetsdressyr som heter duga. Så imponerande att se hur han jobbar med sina hästar, helt utan redskap, bara sitt dressyrspö/pekpinne. Hästarna älskar uppvisningen och man kunde se att de "brallade" till av lycka emellanåt. Kom på mig själv att sitta med hakan ända i knävecken.. ;-) Magiskt!


Några av hästarna..
Shopping!


Men jisses Amalia vad man kan shoppa!! TUR att jag inte har hästen hemma nu kan jag säga.. :-) Då hade jag blivit en fattiglapp! 


Det finns alltså MASSOR och hur mycket som helst av allt. Man kan verkligen fynda. Jag köpte ett dressyrspö/pekpinne för 89:- som jag såg på ett annat ställe för över 200:- ! Samt blev det en bok Islandshästar och horsemanship.... Alltid skoj att läsa lite :-) 


Boken...


Fina skärp...

Å ännu finare pannband..

Meja testade lite handskar..

På andra våningen kunde vi beskåda hela mässan från ovan..
Som ett myller...
Showen var över när klockan var runt 24! Det blev jättesent och världens kaos på tunnelbanan hem.. ghu så folk trängde sig! Alla skulle med det första tåget! Fick verkligen hålla i Meja för att hon inte skulle glida iväg från mig när alla människor trängde sig på tåget när dörrarna öppnade sig... usch, var nästan lite otäckt. 


Men väl hemma fick vi sova gott tillsammans på ett jättemysigt hotell :-) Lite svårt att somna var det då både jag och Meja var lite övertrötta.. mycket fniss blev det :-) 


"Göra stan"


Idag gjorde vi "stan". Meja hade till uppgift att handla sin födelsepresent från mormor. Hon hittade tillslut sin present, en pingvin som lägger ägg, talar, dansar och leker med sin "bebbe" :-) Vi hann också med några andra affärer innan tåget hem gick..

Kaffe & Slush-break på ett litet kafé i Gallerian


Meja på "plattan" :-))
En underbar liten resa som verkligen var värd sin vikt i guld! 


(ps.. vet inte varför teckensnittet är som det är.. bloggen lever som den vill ibland :-) Ds)

Inga kommentarer: