måndag 3 oktober 2011

Lite fler hundar...

Här kommer det lite fler hundar som jag fixat till under de senaste dagarna :-) 

Först ut är Anton, en Bichon Havanais. De är en hundras som klassas som en "sällskapshund" och tillhör rasgruppen 9. Den har en päls som är lång, silkesmjuk och lite vågig. Ibland kan den också vara krullig. Färgen hos en Havanais är oftast vit men förekommer även i färgerna svart, beige  eller sobel. Klicka er in här >>> om du vill läsa mer om rasen. 

Anton fick ett rejäl bad och en grundlig genomgång med borsten under fönen. Denna gång klipptes inte han så mycket utan vi putsade till ansikte, tassar, ben, midja och bakdel för att det skall bli praktiskt och snyggt.

Före bad och borst...

Efter :-) 

Även charmiga Tequila en Portugisisk Vattenhund kom för sitt andra besök hos mig. Första gången hon var här rakade vi ned henne och sparade "mössan" men nu ville husse ha en "riktig" Portis så då rakades hennes bakdel och resten sparades. Nu skall hennes päls sparas ut till ett par dec och sedan jämnar vi till mössan så den harmoniserar till hennes övriga päls.. :-)

Innan bad och klippning....

Nybadad och redo för fön...

Tequila njuter av fönen... som en riktig fotomodell :-)

Färdig för denna gång :-)

Isak, en 5-årig Strävhårsvorsteh har också varit på sitt första besök hos mig... tyvärr har han inte varit hos mig tidigare utan varit på ett annat trim där de bl.a har klippt honom, vilket inte alls var/är nödvändigt. Men antagligen så tycker man att det är "lättast möjligast" att klippa en stor strävhårshund istället för att tänka till och göra det som är bäst för hunden och dess päls.

I Isaks fall har han fått en dålig start i livet med mycket stark medicinering som valp/unghund vilket gör att pälsen inte blir som den ska. Dessutom är han också kastrerad, vilket inte heller gynnar pälsen. Hans matte har flera hundar som jag trimmar så nu tog hon med sig Isak till mig....
Han var väldigt tunnhårig, ullig och full med "gammal klippt päls med hack i". Inte särskilt snyggt.. men det rådde jag bot på.

Kollade igenom honom och drog slutsatsen ganska så fort att "han klipper jag inte"... och efter två timmar så hade jag en helt ny hund på trimbordet! Gick hur bra som helst att plocka hans päls, visserligen får man plocka försiktigt strå för strå på sina ställen och även se upp att man inte plockar en tunnhårig päls kal. Men resultatet blev kanon! Så innan man sätter saxen i en "dålig" päls som man tror inte går att plocka så är det värt att göra ett försök!

Förhoppningsvis så kommer det nu lite ny fräsch päls efter den här trimningen. Visst, han kommer inte bli i tipp topp, men vi kan fixa till att han får en mycket bättre strävhårspäls än den han hade...

Stolt & fin Isak :-) 

Hans matte blev så glad och överraskad över det fina resultatet! 


1 kommentar:

Eva sa...

Jättefina!! ha det gott//Eva