onsdag 5 oktober 2011

Kreativ dag :-)

Ännu en dag kan vi lägga till arkivet... en kreativ dag då jag har skapat två fina pälsar till Mojje och Wilma och även skapat lite markeringshalsband med den nya loggan :-) 

Njuter i fulla drag av att jobba hemma, känns som lyx och jag nyper mig i armen så jag skall veta att det inte är en dröm :-) Är så glad att jag äntligen satsat på det jag så länge har gått och funderat på. Visst, allt är inte en dans på rosor för det gäller att kämpa för att nå sina mål. Men så är det ju med allt, man får ingenting gratis vare sig det handlar om jobb, familj, kärlek eller hundar. Vore ju rätt trist om allt var gratis, eller?

Nåväl, nu lägger vi det snacket på hyllan och koncentrerar oss på lite hund istället ;-)

Många frågar mig varför jag helst klipper/trimmar eller vill jobba med hundarna själv, utan matte eller husse som är med. Men för många hundar så är det mycket bättre att inte ha sin matte eller husse med. I många fall så gillar inte en del hundar att få sin dagliga/vecko/månadsvisa pälsvård. De trilskas med att naffsa, bits, tjuter eller härjar runt och inte vill vara med på noterna och det slutar oftast att man blir "osams" med matte eller husse. Ett vanligt fenomen då hundarna blir experter på att få som de vill. De gör allt för att slippa och kommer oftast undan med det. För det är ju så, pälsvården eller kloklippningen brukar ju inte vara hundens favoritsyssla.


Men i och med att man lämnar bort sin hund till någon annan ( i detta fall mig) så "trollar" man bort den dåliga vanan hos hunden där den får göra som den vill. Samt att någon annan hanterar hunden som den inte känner sen tidigare, vilket gör att hunden känner att den inte kan bete sig hur som helst. Den visar större respekt och blir mycket lugnare & harmoniskare. Jobbet mycket lättare för mig och vi kan arbeta i lugn och ro. Det som också är viktigt är att man är vänlig men bestämd och det gör att de känner sig trygga. 

Så att lämna jobbet till någon annan är helt ok :-) Nu vill jag också säga att det är inte många som har detta problem men det förekommer.

Idag hade jag i alla fall lilla Wilma, en 5 år gammal Powder Puff som behövde en rejäl genomgång för att få bort lite tovor och lite päls. Hon fick en toppklippning över hela kroppen, lättskött och fint :-) 

Före

Efter
   

Även lilla Mojje, en liten blandis fick en kortklippt frisyr med bad. Han har en otroligt tjock päls som har växt mycket på de veckor sen vi senast klippte honom. Jag brukar rekommendera att man klipper hundarna ca var tredje månad för att slippa att pälsen skall bli allt för lång för att det skall gå lätt att reda ut ev. tovor som blir. Självklart måste man bada och kamma/borsta själv emellan klippningarna.

En liten nallebjörn....

Som förvandlades till en liten valp igen :-)


Sydde även upp några markeringhalsband med nya loggan på idag. Blev jättenöjd :-)Halsbanden går också att vända på om man inte vill att reflexen skall synas om man t.ex. är ute i skogen och vill att halsbandet skall synas lite extra :-)

Alltså, en kreativ dag hos GLavaRis :-))

2 kommentarer:

Unknown sa...

Halsbanden är supersnygga....och det blev hundarna oxå :-)

Jane Hagström sa...

Tack :-))