lördag 24 september 2011

Glädje :-)

Har haft en skön dag idag. Vädret har visat sig på sin bästa sida, barnen har varit på så glatt humör och vi har gjort roliga saker hela dagen medan husse tog hundarna ut på jakt. 

Vi myste här hemma under morgontimmarna, Elias fick byta från pyjamas till vanliga kläder strax före 11 då vi for till Ridklubben för att Meja skulle rida. Härligt att slippa stress :-)

Efter hennes ridningen åkte vi hem och bytte om och medan Elias sov i vagnen kunde jag och Meja snickra ihop min "galge" som kommer bli stommen till skylten jag skall sätta upp vid infarten till oss så alla ser vart GLavaRis håller hus ;-) Den är efterlängtad och det kommer bli kanon! Tur man är lite händig....


Lördag - DÅ måste man ha lördagsgodis! I alla fall om man heter Meja :-) Vi for ned på köpcentrumet, Kupolen och handlade lördagsgodis och tittade på lite musik - barnshow med "Trollen" som representerade Kläppen i Sälen. Smågulligt men inte det bästa jag sett. Huvudsaken var att kidsen gillade showen :-)

For sedan hem och fikade med min mamma som kom förbi. Elias gottade sig i choklad :-) (Se tidigare inlägg) Gókillen :-)Vi hann även med en liten tur i skogen för att leta svamp på seneftermiddagen. Elias var i sitt esse och skrattade och undersökte allt på vår skogstur. Meja visade lillebror allt hon kunde :-) Älskar verkligen dessa  härliga individer!

Ztorm visar vart skåpet skall stå! 

Extra roligt idag var de härliga rapporterna jag fick av husse från skogen. Alla fick följa, även lilla Ztorm. De får turas om att komma ut, för ha 4 hundar med sig på en och samma gång går ju inte när man jagar i skog ;-) Pika & Aska var först ut idag på sin jakttur men fåglarna var svåra. Det var endast Pika som hade ett fint stånd på en tjäderhöna. Hon arbetade sig fram men tyvärr lättade fågeln lite för långt fram för att husse skulle kunna få till en jaktbar situation. Men husse var glad över att se hennes fina utveckling. Aska hittade inte heller fågel idag konstigt nog, vilket hon brukar göra. Inte heller Darling hittade några fåglar på sin jaktur... trist, då hon verkligen behöver fågel.

Men det fanns en annan liten kille som hittade fågel idag och det var Ztorm! Eftersom han är så ung så brukar inte vi forcera fram dem i fågel, men erfarenheten av att vara ute i skog och mark från det dem är små tycker vi är viktigt. Lika så att kunna träna lite sök, inkallning och lite "sitt" i den miljö som de så småningom kommer vistas mycket i. Nåväl, Ztorm fick komma ut först av alla på morgonen för att springa av sig lite och fick då chansen att få lite fågel i näsan då Jocke sett ripor lätta från vägen när han kom körande med bilen. Det tyckte Ztorm var en höjdare ;-)

På eftermiddagen tog de en egen liten vända igen och då stötte han upp två orrhönor på vingarna! Då trillade poletten ned och Ztorm fick krut i tassarna och gick ut i fint sök. NU fattade killen galoppen :-)

Även när Jocke skulle fara hem såg han fågel efter vägen, två orrtuppar. Han stannade bilen och släppte ut Ztorm. Självklart lättade Orrarna, men Ztorm fick känna på fågel och även stöta upp den tredje som satt i ett dike. Han såg också längre in i skogen att det var fågel där och släppte ut Ztorm på sök - igen. Han söker fint och PANG, ser Jocke att Ztorm fattat stånd mot en grantätning! Jocke hann nästan komma upp till honom då fågel lättar och Ztorm tar sig en liten tur efter för att kolla läget. Ztorm fick sedan sitta på uppflogsplatsen och smälta det som just varit..

Gissa om det var en stolt husse var lycklig när han ringde mig?? 

Känns fantastiskt roligt att han har bevisat för oss att han har en fågelnäsa, stånd och jaktlusten. Det skall bli så spännande att få fortsätta utbilda honom. Han är ännu så liten, bara 5 månader, men framtiden ser ljus ut :-) 

Nu skall jag krypa ned i sängen med ett leende på läpparna och glad över att alla i familjen är samlade igen för det har varit väldigt konstigt att inte ha haft någon av hundarna hemma!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Liten börjar bli stor! Vad ståtlig och stolt han ser ut på bilden, en riktigt setterhane <3

Kram
M

CityMamman sa...

Vad härligt allt låter! Allt från godisätande till fikastund med mormor, snickrande och att hundarna haft det så bra :) och att ert nya tillskott tycker det är så skoj. Härligt!