fredag 26 augusti 2011

Unghästbedömning

Förra helgen den 20:e augusti anordnade Stenholmens Islandshästcenter en föl & unghästbedömning för hästar upp till 3 år, och eftersom jag har min Thokkadis inackoderad där så anmälde jag henne till bedömningen.

Tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle att få reda på lite mer om min lilla tjej som jag från början inte har valt själv. Hon blev ju bara min efter lite tråkiga omständigheter. Oron har legat över mig lite om att det kanske inte kommer bli en häst som jag vill utvecklas med men samtidigt vill jag ge henne chansen. Hon har en bra stamtavla med bedömda förfäder och en bra Blup, så visst finns det potential.

FEIF Domare för dagen var Nina Bergholtz
Bedömningen gick bra och hon slutade med att bli placerad som nr 3 av 5 hästar födda 2010. Hon fick 7.7 för exteriör 7.6 för karaktär och 7.7 för gångarterna och landade på en total på 7.67. Den som vann i hennes klass fick totalen 7.78 Hela resultatet finn att läsa på Stenholmens sida >>>

Hon fick + för huvud och proportioner samt traven. Det som drog ned hennes bedömning något var att hon bara visade tölten i några steg samt att galoppen kunde ha varit bättre.

Är verkligen jättenöjd och känner att Thokkis har förutsättningarna för att bli min medspelare. Domaren skrev några avslutande meningar på bedömningsprotokollet "Ungsto med uttrycksfullt huvud. Slank hals som kunde vara mer rest. Visar trav med lätta & luftiga rörelser. Lugn & stabil"


Thokkadis i april
Och med denna bedöming så kan man väl inte vara annat än nöjd?
Ser jag nu fram emot när vi kan åka ned och hälsa på min fina tjej :-) Tyvärr har jag ingen bild ifrån bedömningen men det kanske finns någon "därute" som tog lite kort?

1 kommentar:

Dernole sa...

som jag sagt hela tiden, en diamant har du som kommer bli en fantastisk häst i framtiden :) ibland delar ödet ut fullpott.
Kram och grattis till en fantastisk fölbedömning!