måndag 8 augusti 2011

Skogsträningen

Nu är "premiärhelgen" över. 


Skogsträningen som arrangerades av SGSK i Rörbäcksnäs - Sälen

Först vill jag bara poängtera att klubben har sökt dispens för att få släppa hund i skogen innan den 16:e augusti. Tillståndet är utfärdat av Länsstyrelsen och godkänt också av SKK. Så allt är i sin ordning!


Åkte som sagt upp på fredagskvällen. Det regnade som bara attan, men det var ett välkommet regn med tanke på att det varit så torrt i markerna. Förutsättningarna för att hundarna skall hitta fågel blir lite bättre när det är fuktigt och inte snustorrt.

Det var så härligt att få komma ut i marken igen. Jag och mina tjejer som får möta lugnet, luften, och spänningen som finns därute... kan bara sammanfattas med ett ord - UNDERBART!

Hur gick det då för hundarna? 

Som jag tidigare berättat så var det min första gång ute tillsammans med min lilla Pika. Jag har länge sett fram emot att få se henne "live" och efter denna helg är jag så glad över min tjej. Hon har gjort det jättebra. Hon söker i bra fart och stil, revierar fint och håller god kontakt med mig. Till en början kunde jag önska mig att djupet i söket skulle varit bättre och att hon kunde ta ut formatet lite mer, men efter helgen så blev det mycket bättre. Hon jobbar jättetrevligt och jag gillar det jag ser :-) Tyvärr fick hon inte chansen på så mycket fågel. Men det jag nu sett denna helg så ser jag fram emot att få åka till fjällen med henne :-)

Darling var också med och fick sig några släpp. Kändes underbart att få se henne jaga igen med tanke på vad som varit... hon är en fröjd att se och till min glädje så hade hon ett arbete på en tjäderhöna. Hon tog sig en liten tur efter men inget jag hakar upp mig på, den biten hinner vi jobba på nu i höst. Roligt dock att se att hon fick ett fint arbete på tjäder när hon inte har jobbat på så mycket skogsfågel.

I övrigt hade vår grupp bra med fågel. Slutsatsen av det hela är att man ganska så tydligt kan se att de mer erfarna hundarna hittar fågel. Men alla hundar i gruppen har kommit i kontakt med fågel och gjort det bra. Någon annan som gjorde det bra var instruktören för helgen Stefan Nordin som har kennel Idrefjällens! Så många skratt och härliga "tänk" har du bjudit på! Stort TACK till dig :-) Ett stort TACK även till de som anordnade träningen, Sofie & Eva -Lena! Ni gjorde det kanon!

Ser fram emot nästa år när Ztorm får ta sig an skogen.....;-)

Men allt roligt har ett slut.. men snart är det dags att packa väskan igen....*Längtar* 
Pika

Mira
En tjej som är efter Gordvalls Echo som vår Aska..
En fröjd att se i skogen ;-)

3 kommentarer:

Sofie sa...

Va gullig du e =)
Tack själv för en trevlig helg!
KRAM!

Jane Hagström sa...

Det var så lite så! Hoppas vi kan hitta på något framövers, vore jätteskoj! Tack också för ett bra arrangemang! KRAM

Mia Nordin sa...

Kul läsning! :-)
Kul att se bild av en Echo-valp.:-)