måndag 29 augusti 2011

Intensiv jobbdag

En intensiv rolig dag på hundvården har det varit idag. Har inte suttit en enda gång på hela dagen! Men man tänker inte på det förs när man väl sätter sig.. DÅ känns det kan jag lova :-) 

Men jag gillar när det är fullt ös, precis som det skall vara.

Vi startade upp dagen med att trimma en Jack Russel. Han har varit klippt någon gång tidigare men vi har ändå lyckats få till det så nu var det andra gången han kom till mig. Roligt när man kan rätta till något som  annars brukar vara svårt.

Oftast handlar det om okunskap när man klipper i en trimpäls. Man kan säga att en klippt trimpäls inte går att plocka mer, så innan man bestämmer sig för att klippa så ska man nog tänka efter både en och två gånger innan man gör slag i saken. Och om man är osäker så är det bra att fråga någon som vet.

Oftast brukar man klippa trimhundarna när ex. deras utställningskarriär är över eller när hunden börjar bli till åren. En äldre hund är oftast lite känsligare än en yngre hund. Tyvärr missade jag att fota honom.....

Hund nr. 2 idag var en Portugisisk vattenhund på 4 månader. Luna hette hon och hon charmade mig massor! Åh, vilken sötnosa :-)



Hon borstades och klipptes i en kort variant så som Portisar klipps. (rakad bakdel, nos, kinder, & lite svans) Matte önskade henne i en lättskött frisyr. Kan säga att Ztorm blev döförtjust i henne!

Hund nr. 3 idag var vår "kompis" Stiff en Vorsteh som en vän till mig äger. Han är Mejas favorit nr. 1 fast idag han hon inte träffa honom. Stiff behövde fixa till kostymen inför lite Riksprov med Vorstehklubben - Det gäller ju att visa sig på bästa sidan ;-)

Stiff har också en härlig förmåga att slappna av på trimbordet... ;-)


Fin pöjk :-)

"Lycka till nu Stiff på provet" 

Och sist men inte minst kom min trogne Dixie på nu 10 år för att få av sig lite päls. Dixie är en Welsh Springer Spaniel. Hon har en väldigt lockig päls och nu på äldre dagar så klipper vi ned henne ganska så mycket för att det skall bli så lättskött som möjligt. Och om jag inte är fel ute så har hon också opererat bort livmodern, vilket också påverkar pälsen.


Fin tjej :-) 

Nästa gång vi ses igen är innan jul. Det brukar vara lagom med max 4 månader mellan klippningarna :-) 

Det var alles för idag... :-)



1 kommentar:

CityMamman sa...

Så söta alla vovvisar är!!! Pluttifnuttarna! :)