onsdag 24 augusti 2011

Härliga killar :-)

Äntligen en liten uppdatering från Hundvården :-) 

Idag har jag haft två nya gossar som kom för att bli omhändertagna en stund. Alltid lika spännande att få träffa nya kunder och nya raser! Det var även deras första besök hos en hundfrissan :-)

Chippen som kom direkt i morse är var en härlig blandraskille. De raser jag kommer ihåg att husse räknade upp för mig var bl.a Golden Retriver, Schäfer och terrier!

Han fick en rejäl urborstning & plockning av död gammal päls, lite ansning runt öron, hals, bak runt anus, hasor, tassar och byxhänget. Samt ett redigt bad. Han blev så fin så :)

Chippen - En härlig blandiskille :-)

Sen hade jag Isak, en Basset Fuve de bretagne på 1.5 år som kom för att få sin päls plockad inför jakten. En härlig kille som gärna ville vara med och hjälpa till på trimbordet.. ;-)

Isak

Blev lite nyfiken på Isak som ras så jag kikade runt på deras hemsida och läste lite..... Det är ju detta som är så skoj när man får nya kunder och hundar som man inte vet så mycket om hur de är där under pälsen.  Kunskap kan vi aldrig få för mycket utav :-))

"Fauve" som de kallas är en eftersöks & drivande hund. Fauvens spårnoggrannhet är deras största kennetecken. Det är den kortaste av alla bassets och rasen har vad de brukar kalla ett  "hound temperament" d.v.s. den fungerar ofta mycket bra med andra hundar och utmärkt med sin egen ras. Den är liten, energisk och kompakt för att kunna arbeta i svår terräng. Källa: http://www.fauveklubben.se/Inga kommentarer: