torsdag 21 juli 2011

Malung

Igår besökte vi populära Malung... 

För just denna vecka kan man verkligen säga att Malung är populärt.. Det är nämligen Dansbandsveckan denna vecka, en vecka där man kan dansa loss tills plösarna på skorna är utslitna :-)

Nu var det inte bara därför vi tillbringade dagen i Malung. Vi ville hälsa på vänner och även träna lite hund. Vi tränade på lite duvor hos Perka www.perkap.se för Darling & Pika. Samt för några av våra småvalpar Zlatan & Iza som bor nästgårds med Perka.

Carina som äger Zlatan är även hon som jag hundvårdare och driver Carinas Hundvård i Malung. Vi är utbildade på Kungsörs Hundvårdsskola båda två och det var till Carina jag ringde när jag ville ha referenser om utbildningen.. så möttes våra vägar :-)

Tillbaka till träningen...

Det är inte så mycket man gör med små valpar, utan det handlar mest om att se om de har "det" och att det finns ett fågelintresse. De skötte sig jättebra. Zlatan & Iza har ju träffat duvorna flera gånger tidigare då de bor bredvid Perka men det var andra gången för vår Ztorm att få se de fjäderklädda pippisarna.

Zlatan


Det gick som en dans så nu vet vi att det finns där... nu gäller det bara att förvalta de fantastiska egenskaperna de besitter.

De stora tjejerna fick lite mer avancerad duvträning. De behöver inte träna på stånd och resning utan det jag vill komma åt är respekten för fågel i luften. De var jätteduktiga även om jag kände mig lite ringrostig efter lite uppehåll i hundträningen. Dock gäller det att nöta lite.. det finns ju som sagt inga genvägar.....

Darling har koll på duvan...


Dagen avslutades med grillning i trevlig samvaro. Tyvärr blev det ingen vända på "Grönland" stan, eftersom de har aktiviteter bara till kl. 20.. och att gå in på en pub med lilla Elias i vagnen och Meja vid sidan var inte aktuellt... det får bli tills nästa år istället, och då utan barn :-)

Även nästa helg bär det av till Malung. Då har vi ordnat en liten valpträff hos Perka :-) 

Inga kommentarer: