torsdag 16 juni 2011

Skolavslutning, träning & plantering...

Nu känns det som om jag är på G igen.... 

Energin smyger sig sakta tillbaka och jag tycker jag känner mig piggare i hela kroppen. I morse fick jag tom sova tills klockan 7! Kändes hur lyxigt som helst. Inte varje dag man blir så bortskämd!

Igår var det dock ingen sovmorgon. Skolavslutning för Meja stod på schemat. Hon slutar förskolan och de hade allesammans samling i Mellstaparken för att fira slutet på terminen och början på ett långt härligt sommarlov. Så underbart det var att se alla de sköna kids som sjöng "Du gamla du fria... & Den blomstertid nu kommer... " för fulla muggar... Man får en sådan härlig känsla.. går liksom inte att förklara..men ni vet nog vad jag menar :-)

Stortjejen som skal börja 1:an till hösten!


Igångsättning inför hösten!

Nu är både jag och hundar på G inför hösten. Jag är sjukt taggad, och jag längtar så in i vassen till att få ta steget ut i skogen och på fjället med hundarna. Det känns som det är evigheter sedan jag fick ta mig en tur med hundarna....på riktigt!

Men dagarna går fort och vips så är hösten här! Har satt igång hundarna nu och de blev riktigt glada när de fick se sina selar igen. Darling & Pika fick en liten lugn tur på 2.3 km, det räcker till en början med tanke på att Darling varit dålig tidigare. Aska får vänta en vecka tills hon får ta premiärturen. Då har det gått 3 veckor efter att hon avslutat sin antibiotika kur. Men en liten runda fick hon när jag premiär joggade 2.5km :-) Man får inte glömma bort sig själv inför hösten :-) Lättare att trampa i myren om man är lite tränad...om inte annat så slipper man den värsta träningsvärken!

Darling till vänster och Pika till höger


Jag tränar hundarna med lina på cykel, så in i vassens skoj. Då kan man köra överallt och variera träningen massor beroende på hur tränade hundarna är. Dock måste man ha hundar som har "framåt tänk".. annars kan det lätt bli lite farligt om de stannar och trasslar sig.. ! Men med Darling & Pika är det inga problem de har ett jättebra drive framåt :-)

Planterat & donat

Allt som heter blommor och pyssel har fått stått i skymundan ett längre tag här hemma. Det har inte funnits tid helt enkelt. Men nu idag for jag till blomaffären och inhandlade lite blommor och någon korg som det står "välkommen" på. Vill gärna att det skall se lite trevligt ut när jag har kunder som kommer och går här hemma hela tiden. Det blev fint och jag hade perfekt hjälp av Meja som älskar att skita ned sig!! Gullunge :-)


Mejas blomma...

Den här kom Iza´s matte med... 
Lila halsband.. lila rosett & band i dekorationen :-)


Åh, hej vad klockan blev mycket..... måste i säng nu för i morgon väntar jobb på Hundtrimmet i Falun! 

Mer om det i morgon....:)

1 kommentar:

Sofie sa...

Vilket fint kort på Meja, duktig du e som fotograf =)Trevlig Helg!