söndag 8 maj 2011

Valparnas 21 dag

Nu kommer det en liten uppdatering :-)

Igår (lördag) blev valparna 3 veckor. Det är då dags för dem att få ett större utrymme att vara på. Valplådan blir snabbt för liten och de är nu mogna att upptäcka omvärlden lite mer.

Märkte det i torsdags då jag fann Darling i sin biabädd bredvid valplådan. Hon satt upp och när jag tittade i bädden så låg där tre valpar och diade för fullt :-) De övriga låg kvar i valplådan men de här tre hade lyckats tagit sig ut.... De är duktiga att ta sig fram fast de är så små.

Men i fredags kom min vän Åsa på lite besök. Hon har nyss leverat två fina Irländka Setterkullar och hade därför en jättebra valphage som vi ska låna. Är jättetacksam för det, den är kanon och dessutom säker! Där kan inte valparna fastna och göra illa sig.

Vi satte upp valplådan igår.. och flyttade ned hela ligan på nedervåningen. De blev lite fundersamma först men efter en liten stund så utforskade de snabbt sin nya miljö.
Elias håller koll på oss att vi gör rätt...
Jocke tyckte vi skulle stanna här.... ;-)


Köttfärsdax!
När valparna blir runt 3 veckor är det också dax för dem att börja lära sig att äta själv. Som smakportion får de därför smaka lite köttfärs som är lite utblandad med vatten för att inte bli för tjock. Valparna tycker det är jättegott - En riktig sensation! De slafsar i sig direkt och en del blir tom lite irriterade när de inte får äta mer.
De får även en liten smakportion idag (söndag) och redan inom några dagar så kommer de få äta valpfoder. Det är nu det riktiga jobbet börjar med valparna när tikens intresse för att ta reda på deras skit avtar.. nu är det matte & husse som får städa :-))


Vi passade också på att väga dem och avmaska dem. De har alla ökat fint i vikt och väger nu över 1 kg!


Man kan aldig snusa för mycket på de söta liven...:-)

1 kommentar:

Dernole sa...

Så underbara de små liven är!
Synd att det går så fort bara, fast de två sista veckorna riktigt längtar man... ;)
Kram