onsdag 25 maj 2011

Fin fint beslut

Hälsade på min lilla Thokkadis i förrgår.
Hon spatserar så fint med sina kompisar i hagen nu och allt verkar fint och lugnt. Dama, en utav de andra hästarna skall i vilken dag som helst nu få föl. Är otroligt nyfiken på vad som komma skall ur denna mage. Jag var ju med när vi skjutsade henne på betäckning :-) Hingsten heter Geimfari från Lind och är en svartskäck stilig herre. Dama ja, hon är silversvartskäck! Blir superspännande.

Geimfari

Dama med rund & Gó mage


Thokkis - en unghäst!
Tokkadis har verkligen vuxit till sig nu de sista veckorna. Hennes föliga utseende är ett minne blott! Vinter & fölpälsen är snart borta och vips så har jag en  unghäst på ett år! :-) Tänk vad hon kommer växa i sommar om jag tycker hon har växt mycket nu! Hon blir också allt gråare, så jag tror att hon kommer bli relativt ljus. Skall bli spännade att se....Men jag kommer ju inte få se henne så mycket framöver....
Thokkis åker på kollo!
Jag har beslutat mig för att skicka/åka iväg med Thokkadis på ungästtillväxt. Där får hon gå tillsammans med hästar i samma ålder, busa leka och växa. Känns fantastiskt bra med tanke på allt som har hänt runt i kring hästeriet. Thokkadis kommer bara må bra av att få växa ifred och utvecklas och jag kan satsa på mitt jobb i lugn & ro.

Hon kommer åka till ett ställe som heter Stenholmen och är ett stort Islandshästställe strax utanför Linköpingstrakten där de bedriver utbildning, avel, försäljning och har inackordering. Min planering är att hon skall åka ned veckan efter att jag levererat mina valpar. Hon kommer sedan få stanna där tills jag känner mig redo att ta hem henne igen.. kanske så långt fram tills att det är dags för henne att bli en ridhäst!!

Tiden får utvisa det hela, men framförallt tycker jag det känns super, både för mig och för henne :-)) Känns så skönt att ha tagit ett fin fint beslut!

2 kommentarer:

Dernole sa...

Ett väldigt bra beslut, hon kommer få möjligheten att växa upp i en naturligt stor flock och få bygga upp en hållbar kropp. Du kommer vinna en häst med bra självförtroende och framför allt du kommer ha riktiga proffs till hjälp där nere, som även kan guida dej rätt när den dagen kommer :)Men hon blir bara vackrare och vackrade den ungadamen.

Anonym sa...

Å,, stenholmen låg ju här i Östad- Sjövik innan dom flyttade, Jätteproffsiga.
Synd dom inte låg kvar här så kunde jag smitit dit och kollat in snyggingen...

Ett toppen beslut!!
Kram Malin