tisdag 10 maj 2011

Gårdagen...

Nästan som en vanlig dag i mitt liv.....:-)

Igår hade jag en dag då det gick i ett hela tiden. Började på morgonen med att städa till valparna, uppdatera hemsida och blogg och sedan gjorde jag mig iordning vid 10 tiden för att göra lite ärenden.

Började mitt ärendeupptåg på Granngården för att byta hundfodret jag köpte för ett par dagar sedan. Kör med Robur Breeder & Puppy..... men när jag kom hem och skulle öppna säcken så var kulorna jättestora!!! Började kolla på säcken och ja, jag hade köpt XL! Det tänkte jag inte alls på när jag högg säckarna på hyllan....

Nåväl, efter det tog jag bilen och åkte med min lånedator (som har gått sönder!!) till datakillarna.. gick genom dörren och hade svansen mellan benen... kändes ju helt sjukt. Här går min dator sönder och jag får en lånedator som också går sönder!! Stod en stund och väntade på min tur när "J" tittar fram mellan blomman och utbrister leende "Har datorn pajat för dig?"

Mmmm,
vad svaret jag klämde fram lite lågmält... *pinsamt*... Men "J" förklarade raskt för mig att det som hände med datorn denna gång är ett vanligt fel på dessa! Så han var inte ett dugg förvånad! Skönt.... Men hur ligger det till med min dator då? Ja, den är fortfarande på reparation. Men denna gång har de bytt själva "datorn" så nu hoppas jag verkligen att den kommer i veckan... börjar bli less att inte ha en "egen" dator.

For förbi affären när jag åkte hem. Lagade mat, rastade hundar, satte på en tvätt och sedan var det dags för ett besök hos min arbetsterapeut  för fingret i Falun...

Min arbetsterapeut tyckte inte det hade blivit bättre... snarare sämre vilket jag också tycker. Hon haffade tag i handspecialisten från Uppsala som jag träffade för två månader sedan, hon frågade om han hade tid att titta på mitt finger och det hade han. Men jag blev inte så mycket klokare. De bestämde att jag skulle ha en ny mockafjong på fingret och så skall jag gå i minst två månader innan han kikar på det igen.. .Man kan även operera igen med det finns tydligen ingenting som säger att det kommer bli bra efter en operation, tydligen kan det bli sämre..:-(

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag for därifrån.... men min nedstämdhet förvandlades snabbt till glädje när de hade ringt till Jocke och berättat att Elias fått dagisplats från den 15 augusti! Hurra vad skönt - Dessutom på det dagiset vi ville ha!

Vi kom hem, jag började med maten och Jocke skulle gå och lägga sig att vila då nattskiftet skulle ta vid lite senare... Han kom raskt nedspringande för trappen efter att han skulle ha lagt sig... Frågade varför han såg så sur ut.... och till svar fick jag att det var jätteblött i sängen!

Men va faaan, Pika har kissat i sängen! Skoj... not! Hon har tydligen gått in genom vår grind och inte kunnat tagit sig ut... och som det heter.. nöden har ingen lag.. Dessutom hann hon nog inte göra ifrån sig när jag tog dem från hundgården då hon hade bråttom in för att de skulle få mat...

Man blir ju bara så arg när något sådant händer. Det är ju inte bara att stoppa in en dubbelmadrass i tvättmaskinen... ! Så det blev en massa pyssel innan Jocke äntligen kunde slå ihop sina ögon en stund...

Vid 20 tiden kom en bekant till mig för att få hjälp med sin grannes St.Bernad som hade fått våtexem. Hjälpte till att raka rent runt om såret för att få det att läka bättre. Det gick jättebra fast hunden hade så ont. Våtexem är "öppna variga" sår som måste tas om hand direkt för att undvika att de sprider sig, de gör väldigt ont på hundarna... ... Det gick i alla fall bra så nu hoppas jag att de slipper åka till veterinären och att såret läker snabbt :-))

Efter att de åkt hände jag tvätten som jag stoppat på tidigare under dagen, fodrade småhundarna och plockade upp i vårt lilla hem efter en liten kille som röjer gärnet under dagarna. Hann också med ett långt supportande samtal med en god vän innan jag åter fick lägga huvudet på min kudde i min nybäddade säng ;-)

Så, det var en dag i mitt liv... men idag hoppas jag på en något lugnare dag :))

1 kommentar:

Anonym sa...

Stort tack för supporten! I dag har allt varit som vanligt och när vi kommer över Morbyggevägen till Mellsta är det en glad setter som trippar omkring. Vem vet vad som rör sig i deras huvuden...?!?

Kram
M