torsdag 7 april 2011

Tandfén!

Nu har det hänt!!!

Meja har tappat en tand!!!

Tänkte dela med mig lite utav vår "tandhistoria" här hemma.
I flera veckor har Meja haft två av sina nedersta framtänder lösa men hon har inte velat visa oss det över huvud taget. Det är som om de inte har funnits :-) Jag frågade henne för ett litet tag sedan om jag fick känna på dem.... men icke sa nicke, "inte peta", sa Meja och knep igen sin söta mun..

Men igår!! Då hände det!
Jag var nere på trimmet och klippte klorna på en hund när Meja stormade ned till mig och sa "MAMMA, tanden har lossnat!! NU kommer tandfén!" Mejas ögon lyste som aldrig förr och hon hade ett leende som gick ända till öronen! Hon var så uppspelt och lycklig! Och när vi hade talade lite så for hon upp igen med ett nafs... kvar stod jag och min kund tillsammans och fnissade tillsammans och konstaterade - Ja, barn är underbara, vad härligt :-)

Meddelande till tandfén !

Så när kvällen kom och jag gick in i Mejas rum hade hon gjort iordning ett fint litet glas med vatten i. På glaset hade hon skrivit en lapp där det stod "Jag önskar mig 11 kronor"

Texten var inte skriven perfekt, utan på ett sådant där vis som en 6.5 åring gör... så gulligt :-)

Hon hade bråttom i sängen igår.. för TANDFÈN skulle ju komma :):) Tror ni hon kom?
Ja, det gjorde hon.... :-) För när klockan var runt 02 inatt kom det en tjej nedhoppandes i vår säng helt uppspelt och viskade högt "Hon har varit här mamma"! Och jag fick 11 kronor!!!


Gullunge! Hon somnade tillslut och på morgonen hade hon bråttom igen... denna gång till skolan för att berätta sin stora nyhet! Alla barn som tappar sina tänder får sätta en "tand" på väggen... på så sätt håller klassen koll på hur många tänder barnen har tappat :-)


Min finaste tjej!

Det bästa med den här historien är att det kommer bli fler tänder som skall tappas! Och vi får uppleva fler underbara stunder med en lycklig tjej som önskar en slant av Tandfén :-))

Inga kommentarer: