fredag 8 april 2011

Förberedelser...

Darling tycker nog det är lite jobbigt nu..

Min "Tjocka Bärta" som jag säger med glimten i ögat...

Igår gjorde vi iordning valplådan. Den kommer vara i vårt sovrum till en början. Då har vi uppsikt och kan lätt närvara om det skulle behövas. Där är det också lugnt och skönt så Darling kan vara ifred från övriga i familjen när det blir dags :-)

Inte mer än ca 7 dagar kvar nu!! (Kanske) Man kan ju aldrig veta riktigt. Det kan gå några dagar längre och så kan det bli några dagar tidigare. Hur som helst så vet vi att det snart är dags!

Man ser ofta tydligt när det börjar hända saker, men jag brukar alltid börja tempa tiken nu från ca dag 55. Där kan man sedan hålla koll på när en ev. förlossning kommer ske. Jag gör alltid sk. tempdiagram, och tempar 3 gånger per dag. Då får man lätt en överskådlig bild över hur tempen ter sig. När man sedan ser den "dimpa" ned till 37 eller under så vet man att det är dags inom ett dygn!!
Det kan jag säga är sååå spännande :-))

Jag är ju en sån som dokumenterar hela förloppet med mina parningar. Från dag 1 när löpet sätter fart och fram till det valparna är 8 veckor. På sätt kan jag lätt gå tillbaka i gamla anteckningar och kolla hur det var förra gången eller gångerna tidigare. Mycket nyttigt och enkelt. Då slipper man bli "orolig" över att man funderar över "hur var det förra gången, brukar det vara så här?"

Darling fick i alla fall provligga valplådan inatt. Hon såg tackam ut och bökade runt hej vilt i täcket som jag hade lagt dit. Tycker det är bra att hon får bekanta sig med den en tid innan det blir dags. Boa in sig helt enkelt :-) Bild kommer sen *lovar* ;-)

Så idag skall "förlossnings kitet" fixas så jag slipper den stressen utifall det sätter fart. Är hemma själv också denna helg då Jocke och Meja har åkt till härjedalen för att njuta med skoteråkning och skidtur.

Det jag har i mitt "kit" består av lite desinfektionsmedel, latexhandskar, sytråd, slö sax, frottehandukar, papper, och telefonnummer till veterinär... såklart ser vi till också att sterilisera sax, sytråd och handskar för att de skall vara bakteriefria om de skulle behövas användas. Hitills har jag aldrig behövt använda varken sax, sytråd eller handskar....  Såklart är tempen med också, men den ligger redan framme på köksbänken :-)

Mycket pyssel blir det med en valpkull, men det är ju såå roligt!

Nä, nu skall kaffet drickas och sen väntar promenad!

Hej från oss!

1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till!!!