lördag 12 mars 2011

Skojsig gårdag!

Wee!

Så skoj att trimma/klippa igår! Det gick bra, även om jag känner av mitt finger. Dock använder jag inte det utan försöker låta det vara utan att försöka belasta det.

Hade tre helklippningar och en kloklippning. Men den kund/hund som impade på mig mest var en liten Snauzertjej på 7 månader som jag fick ta hand om. Hon hade nämligen varit hos en annan trimmare tidigare och inte fått sån bra erfarenhet från det besöket. Den trimmaren hade varit burdus och ryckt hennes päls så pass hårt att hon bara skrek!

Men vá är det med folk? Inser man inte att man är ute och cyklar om en hund beter sig på detta vis? Och vad får denna stackars hund för minnesbilder av att bli trimmad? Den kommer aldrig att acceptera att tillbringa sin tid på ett trimbord om den blir behandlad så. Nä, usch vad ledsen jag blir när jag hör sådant.

Hursom så gick det superbra och jag blev riktigt imponerad av henne för hon uppförde sig så bra! Inte ett ljud hon sa, och efteråt efter 2 timmar så fick jag massor av pussar! Den hunden kommer nog tillbaka utan att vara rädd skulle jag tro.
Det är ju så viktigt att ge dessa små liv en positiv minnesbild av att bli trimmad/klippt eller vad det nu kan tänkas att vara. De klipps/trimmas ca 4 gånger per år och det blir många gången under en livstid!

Jag är dock glad att just jag lyckades göra triminingen för denna individ bra, det är en riktig ego bost till en själv :-)) Ett bevis på att det man gör är bra... så känner jag i alla fall.

Ha en fin dag!

2 kommentarer:

Dernole sa...

Att jobba med djur kräver en mycket större förståelse och empati. Vilket är egenskaper du besitter.
Skönt att det även gick bra utan allt för mycket plågor från lille vickevire ;)
Kram på sej

Jane Hagström sa...

Tack kära du :-) Lille Vicke Vire har fått vilat idag :o)