onsdag 16 mars 2011

Jazza klar!

NU är äntligen Jazza färdig!

Hennes förvandling tycker jag är helt otrolig. Man tror knappt att det är samma hund. Hon är speciell när hon har sin långa päls men hon blir så fin när man ser vad som döljer sig under allt ruffs :-)

Rakningen gick också som ett smäck tack vare badningen igår. Pälsen blir så pass ren så det är som att raka i silke, ja, så tunn, blank & fin är Jazzaz päls.

Har försökt göra rakningen så försiktig i övergången till den långa pälsen för att få ett så naturligt intryck som möjligt. Och jag tycker faktiskt jag lyckades bra. Sparade också ganska så mycket på fanorna mot vad jag brukar göra men jag tycker hon är fin men lite päls... dock väldigt mycket mindre päls ;-)

Här kommer lite bilder :-)


Visst blev det skillnad?

Här ser man glansen i hennes päls

Ståtlig :-)

Jazza fick gå in till de andra tjejerna i hundgården efter klippningen,
gissa om de blev förvånade?!
Kolla in Jazzas ragg på rygg och svans! Hi hi


Vill också tillägga till er som inte följt "Jazza den hårfagre" ! Att man normalt INTE rakar en Gordonsetter!!
Jazza har dock en sådan pälsväxt att det inte finns något annat alternativ än att raka. Hon har en päls som växer och blir jättelång på hela kroppen. Den blir också jätteullig.

Vi testade i några år att plocka henne med händerna (som man gör med trimhundar) men det visade sig att vi stimulerade hennes päls istället. Det blev bara värre. Dessutom tog det massor med tid och var jobbigt för Jazza... Därför började vi raka henne istället - Till det bättre!

Nu växer pälsen inte lika mycket, den blir slät och det blir inga kala fläckar pga. plockning. Hon får en jättefin glans i pälsen och ser ut som en Gordonsettertjej skall göra!


Nu väntar lite kvällssaga för Meja!

3 kommentarer:

Dernole sa...

Vilken skillnad, har samma med Max världens päls. Men tack vare att jag börjat raka honom har jag sparat både honom och mej för mycket. Jag sa föresten fel till dej kursen i dalarna blir isf 1-5 juni :)Håll nu tummarna för att det går vägen...

Sara sa...

ÅH VA SNYGG HON ÄR NU =) HEJJA JANE
JAG KÖR OFTA MED TRIMMERN ÖVER COCKERN NÄR JAG INTE ORKAR MED DENNA ULLIGA PÄLS..
ALLT FÖR ATT HUNDEN SKA MÅ BRA
KRAM

Anonym sa...

Vilken förvandling :) Nu ser hon ut som en stilig gordon tjej och inte ett FÅR!!

Jätte snygg!! Du är så himla duktig :)

Kramis Maria Ericsson