torsdag 24 mars 2011

Gós med Thokkadis

Äntligen kunde jag komma iväg till Thokkadis en sväng - Har längtat massor ;-)

Och som min vän och stallägare skrev på FB åt mig idag när jag hade skrivit på min status att jag bl.a skulle åka ut till Thokkadis idag.. "Hon saknar dig nog " Och JA, jag tror hon faktiskt blev glad att se mig igen!

Vi har ju tränat på att hon skall komma när jag ropar hennes namn, vill gärna ha en häst som kommer till mig och inte en häst man skall traska hela hagen för att få tag på. Trevligare när de kommer till en. Så när jag kom kikade hon upp mot mig och när jag ropade på henne så kom hon travandes mot mig med öronen framåt! Åh, vad glad man blir. Kärlek :-) Tror nog hon har börjat att lära sig att det är skoj att komma till matte!

Tog in henne på stallgången och borstade och kände igenom henne. Hon står blick still och ser ut att njuta massor. Gissar att det är skönt med en redig massage när de fäller pälsen och då är det inte dumt att bli kliad och borstad. Hon är duktig tycker jag och för första gången la hon sitt huvud i min famn med mulen på min mun och snusade.... läääänge! Man kan ju inte annat än att bli kär. Det känns som vi börjar knyta våra band....

Passade också på att ta en liten promenad också. Vill gärna veta att hon följer mig utan problem, för man vet aldrig vad som kan hända och då vill jag att hon skall känna sig trygg med att ledas. Det blåste massor och det flög lite löv, plastbitar och kvistar runt om. Det slog i ladorna och ven mellan husen men hon skötte sig bra. Det märks att hon lyssnar på vad jag säger. Klart hon blir lite busig emellanåt, men det får man bli när man bara är 10 månader :-)

Hon är boxtränad nu och min plan innan sommaren är att hon skall kunna gå på transporten utan problem. Tycker det kan kännas tryggt innan de släpps på sommarbete. Sen kommer hon att få vara ifred och njuta av att vara häst :-)


På promenad :-)

Åkte hem i bilen med ett STORT leende på mina läppar - Lycka!

Inga kommentarer: