söndag 20 februari 2011

Skogspromenix

Idag var det kallt när vi vaknade. -20 stod tempmätaren på när vi satt och åt frukost. "Att det aldrig ger sig med kylan", var min första tanke. Vill ju ha vår snart! Är så trött på att det skall vara så kallt hela tiden. Svårt är det också att ha Elias ute när det blir för kyligt.

Startade dagen med att skjutsa Jocke och hans syster till Falun för de skulle åka Falun - Borlängeloppet på längdskidor. Blev lite avis och drog en suck när jag släppte av dem... tänk, jag har inte tagit ett enda skidtag (träningsmässigt) denna vinter.... allt pga. mitt trasiga finger. Får nog inse att det inte blir mer skidor denna vinter.. så det kanske är dags att ta fram löparskorna istället...Syskonen på startlinjen - Redo för avfärd :-)


Hämtade upp dem strax efter 12 och sedan for vi hem för att käka lite. Tacos från gårdagen fick det bli, lätt som en plätt och snabbt. Perfekt för skidåkarna som behövde fylla på energidepåerna efter långloppet.

Kände också själv att jag och hundarna behövde en promenix så vi klädde på oss och gjorde oss iordning för en skön skogspromenad. Vi har så himmelens mycket snö här hemma så vi funderade ett tag på vart vi skulle kunna gå någonstans... men vi chansade på stället här "bredvid" och vi hade tur! Hela skogsvägen var plogad! Perfekt :-) Elias fick hänga med i pulkan för första gången... tror han gillade det.. men såklart så sa det "poff" än en gång som det alltid gör när man går ut med Elias... han somnade kvickt :-)

Gött att ligga inbäddad :-)

Aska, Darling & Pika njöt också av en promenad. De fick springa fritt idag. Annars är jag inte så pigg på det då de gör sina storlovar men nu är det så mycket snö så de kommer inte så långt. Det är jobbigt att pulsa i snön :-)

Det är så vackert i skogen när solen skiner och det gnistrar och glimmar i snön överallt... man vill liksom inte åka hem... gick och drömde mig bort.... tänk, fjället en trålande skinande vårdag, hundar som söker, vackra vintervita ripor, en kopp varmt kaffe i solen, trevligt sällskap, rosiga kinder som blivit väderbitna efter en dag på fjället, god mat & dryck, hundar som ligger med alla 4 ben i soffan och pekar rakt upp.... underbart!

Men än så länge var det en dröm... nu fick vi nöja oss med en skön skogspromenad här i Dalom istället :-)Yehooo!

Nu väntar lite plock här hemma och sedan skall kvällsmenyn fixas.... är så sugen på pommes.. men jag vet inte riktigt vad jag skall ha till... får fundra lite. Sedan skall jag börja planera för morgondagens flytt.. inte bloggflytten jag talade om.... Meja skall nämligen få byta rum! Vi flyttar in i det lilla sovrummet och hon skall få vårt stora! Kommer bli superbra :-) Men det är än sålänge en hemlis för henne.. :-))

Ha en gó söndagskväll :-

Inga kommentarer: