torsdag 3 februari 2011

Boka här & där

Tänk!

Från att inte ha ett enda "måste" inplanerat i min kalender så blev nästa vecka "full" eftersom det snart skall resas iväg på kärleks semester!

Jag är ju sådan som vill att det skall vara ordning på torpet, att man kan känna att allt är under kontroll när man har en resa framför sig.

Det är ju inte så bara att fara till Tyskland och para hund. Först måste man se till att man har rabiesvaccination på hunden. Och för att få till den så har man varit ute i god tid eftersom man inte gör en vaccination under en dag. Planeringen börjar oftast ett år tidigare :-)

I vårt fall eftersom vi åker nu på vintern måste bilen vara rätt utrustad. Och ni som har varit i Europa tidigare vet ju att man inte får ha dubb på vinterdäcken där....så det blir till att inhandla däck också! Vi hade turen att få tag på jättefina igår, så nu är däckhistorian klar. Även bromsarna på bilen måste fixas så nu har vi också en inbokad tid för bromsbeläggsbyte i nästa vecka.

Även en annan vill ju se lite fräsch ut när man skall på turné så igår bokade jag också in ett besök hos frissan för lite klippning. Skall bli hur skönt som helst. Jocke fick också en inbokad tid, kan ju vara skoj för honom att testa på hur det är hos en riktig hårfrisörska...hi hi..annars har ju han en stående tid på mitt hundtrim!

Och på tal om hundtrim! Vet ni vad jag har gjort??!!!

Jag har bokat tid hos en hundfrisör för att bada och fräscha till Darling!! Känns ju lite mysko faktiskt  men jag kan varken klippa eller bada just nu men en hand i gips och då bestämde jag mig för att ta hjälp.Så det blev inbokat hos min nyfunne trimkollega Eva, då får vi tid att snacka lite och så jag ge lite tips och råd i Gordonsettertrimning, det kommer bli hur kul som helst! Jag vill ju självklart att Darling skall vara fin när hon träffar sin kavaljer :-)) Dessutom var det läääängesedan hon blev badad.....!Har också bokat in tid för ett blodprov (progesterontest) för att få lite mer exakt tid när hon skall paras. Jag har aldrig gjort det tidigare på mina hundar så det skall bli intressant att se hur det faller ut. Visst har jag hört delade meningar om det, men jag vill testa själv så får vi se hur jag upplever det hela. Det är ju inget som skadar i alla fall.

Så min kalender blev snabbt full med bokade tider inför nästa vecka....bara för att Darling skall paras!

Vill också ge en stor puss till min kära make som drar ett större lass här hemma nu när jag inte kan göra annat än att sitta vid datorn och boka in tider såklart - Vad skulle jag göra utan dig????

Tänk vad vi står i med våra underbara hundar :-))

1 kommentar:

Sofie sa...

Åh.. det var gulligt skrivet till Jocke =)