fredag 14 januari 2011

Liten Resumé..

från gårdagen..

Känns så fånigt att jag sitter här med hela min högra hand i ett stort paket, nyopererat lillfinger och sjukskrivning i minst 6 veckor. DET var inte precis så jag hade tänkt starta mitt 2011 på.

Men ibland blir det inte alltid som m an tänkt sig. Tråkigast i det hela är att ja inte kan klippa mina hundar...och snart blir det "tider" då de flesta behöver ha sina hundar klippta....nå, ja det löser sig nog :)

Kom som sagt in i går morse vid 7, då fick jag mitt lilla rum med 4 andra, fick byta om och slå mig till ro i sängen. De satte dropp och jag fick panodil för att kunna vara beredd på operation. Klockan tickade på och på eftermiddagen vid 14 tiden tror jag att det blev dax.

Mitt lillfinger var helt av från mitterta knogen till knogen du har i handen, snett vridet, så de var först tvunga att öppna upp fingret, skära av senan som ligger ovanpå och sedan skruva fast benet till sin rätta position. Tre skruvar har jag tydligen som kommer att få sitta kvar. Läkaren som opererade mig sa att det inte var ett sådant jättevanligt brott, så det krävdes lite pyssel. Operationen tog 45 minuter och det gick bra.

Själv var jag lite orolig för att bli sövd, men nu efteråt så var det bara skönt! In i dimmornas värld :-) Minns också att jag blev lite besviken när jag vaknade för jag sov och drömde så gott :-)) Tänker då inte vara orolig mer för att bli sövd, för det var verkligen skönt och de tog hand om en så bra.

Tiden efter uppvaket var dock lite jobbig. Illamående till 1000, men efter spruta mot det så blev det bättre. Träffade också en sjukgymnast som gick igenom hur jag skall träna handen under tiden jag har gips, eftersom det är lätt att bli svälld och stel när man inte använder handen/fingrarna på samma sätt.

Illamåendet lättade lite senare och vi 20 tiden kom min underbara familj och hämtade mig. Mådde verkligen skit när jag skulle ta mig ut till bilen och åka hem, men efter en tid i soffan och en liten cheeseburgare från MC Donalds kändes det mycket bättre. Gick och la mig efter att vi tittat på film och det var så skönt att sova. Hade kuddar under armen i högläge och stoppade i mig några verktabletter innan så jag fick faktiskt sova hela natten.

Härligt att få en varm kram av stortjejen när de kom och hämtade mig :-)


Nu har jag dock ont och har tagit lite starkare tabletter mot smärtan. Känns rätt ok, men jag känner mycket väl att jag inte är helt i topp....Har ringt några samtal under dagen bl.a till FK, ortopeden för att få intyg osv... inte så bara att bara vara "sjuk"...mycket skall man tänka på.  Måste också ta mig till Apoteket för att hämta ut lite värktabletter...gissar att jag behöver ett antal...:):) Eller så skickar jag ju min kära man!!

Nä nu måste jag gå och vila lite!

6 kommentarer:

Dernole sa...

Glöm inte de tips du fått ang. träning. För om du sköter det kommer tiden efter stygn och gips bli så mycket lättare och du får tillbaka funktionen/styrkan snabbare.
Kramen

Flodagatan sa...

Jisses vad stort det blev av allting -både olyckan och bandaget, men hoppas att du får upp riktiga styrkan igen i fingret och att du slipper ha ont..
Men sen kom jag att tänka på en sak.. Är du inte högerhänt?? Hur går det då med allt skrivande osv..
Jag är ju själv vänsterhänt - men det är ju inte så vanligt - men du kanske tillhör "oss"..
Hur som helst ha det gott och hoppas allt blir bra..
Kram

Anonym sa...

Det är inte din riktiga hand.Det är ett fotomontage.

Jane Hagström sa...

Jo jo...fotomontage...jag gillar ju att bolla och trixa med bilder men denna gången har jag inte gjort om bilden, så det så!

Anonym sa...

Man behöver bara en hand eftersom man använder trimmer.

Anonym sa...

På youtube finns ett klipp där en hund klipper sig själv, det måste bli det mest ekonomiska.