torsdag 20 januari 2011

GLavaRis

HUR kommer det sig att jag både har en kennel & ett företag med arbetsnamet GLavaRis?

Ofta får jag frågor vad namnet GLavaRis kommer ifrån, så nu tänkte jag faktiskt att jag skulle göra ett litet blogginlägg om det.

Året var 1998 då allt hunderi startade med buller & bong. In i mitt & Jockes liv kom det en Gordonsetter vid namn Vidjoels Hanna Glavari. Hon var hunden som vi bara skulle ha till sällskap. Vi ville ha en hund som ville och orkade vara ute i skog och mark. Vi skulle inte ens ställa ut, jaga eller nå´t, bara njuta av en gó vän som älskade livet....vi var inte ens ned och tittade på henne innan hon kom till oss!!!!!

MEN

Hon blev vårt allt och det slutade med att hon blev en meriterad utställningshund och en underbar jakthund! Vi var sålda helt enkelt..:-))

Tanken på en valpkull växte sig starkare, vi ville ju absolut ha en avkomma efter vår "Geisha". Kennelnamn var en självklarhet om vi skulle föda upp en kull, så vi började fundera på olika namn.

Några vi hade på fundering var bl.a. JanJo´s, Darksett´s, QueenSett´s...och Glavaris såklart.

Vi bestämde oss för Glavaris då vi vill ha ett namn som vi förknippade med vår "Hanna Glavari "Geisha", hon är ju "roten" till allt som vi idag håller på med. Jag ringde då till SKK och kennelnamnsavdelningen och fick reda på att det redan fanns ett kennelnamn med namn Glavaris!!

OJ, vad besvikna vi blev. MEN, det var en kennel som endast hade fött upp en enda kull och det var Borzoi år 1986! Hon gav oss tipset att vi kunde ringa till kennelinnehavaren och fråga om de kunde tänka sig att överlåta kennelnamnet till oss.... behöver jag säga att jag var nervös? De behövde några dagar att fundera, men efter att de hade gjort det ringde de till oss och sa att det var OK att vi tog över Glavaris!! Det var i februari 2001!


Så föddes vårt namn och den första kullen blev född 2002. Andra kullen 2005 och 2007 registrerade jag mitt företag Glavaris Hundvård och 2009 föddes vår 3:e kull....och nu 2011 kommer vår 4:e kull förhoppningsvis födas.....

Loggan & Texten

När man har ett företag eller kennel så tycker jag att det är fint och professionellt med att ha en företagsprofilering. En logga eller text som förknippar ihop det hela :) 


Min logga var ju självklar än en gång, liksom namnet... såklart skulle det vara en gordonsetter och en Golden med! Geisha & Åfelia....

En logga som både förknippar mig med uppfödningen, träning, jakt och hundvård...

Den blev såhär... och ja, jag tycker den är gullig. Den betyder faktiskt en hel del för mig eftersom det ligger lite tankar och minnen bakom, men nu kommer det nya tider och den skall ritas om för att passa mina kommande projekt... DET kommer bli spännande!!

En del frågar ju också varför jag blandar stora och små bokstäver i namnet, men det föll sig naturligt då loggan blev klar....och nu skulle jag ju aldrig kunna ta bort dem. GLavaRis skall stavas med gemener & versaler, det bara är så :))

Tänk, att GLavaRis redan har 10 år på nacken hos oss!! Hjälp vad tiden går.....Ser dock med ljusa ögon på framtiden!!

Inga kommentarer: