måndag 27 december 2010

Svar på din kommentar!

Ibland blir jag bara så trött på alla som skall lägga sig i saker och ting. Speciellt de som absolut inte har en jävla aning om någonting! Jag brukar inte ha en "skit attityd" i denna blogg men nu blir jag förbannad!

Igår gjorde jag ett blogginlägg om min sk. flygtur och ja, såklart var det någon därute som hakade upp sig på det jag skrev.

Jag åkte av hästen när hon busade med mig, det var inte så allvarligt och jag har full förståelse för att hästen gjorde som den gjorde. När jag kom tillbaka till stallet satte jag mig upp i sadeln och jobbade henne på stallplanen först innan jag gick några 100 meter ut på den närliggande åkern där jag jobbade henne så att hon skulle känna att det är jag som bestämmer och inte tvärs om. Att lära henne en "läxa" som du beskriver vet jag myckte väl att det inte går, men förhoppningsvis så fick hästen känna under min ridning att det är jag som bestämmer, här och nu. Och förhoppningsvis kommer hon ihåg det nästa gång jag sätter mig i sadeln.

Jag har full förståelse för hästar och hur de skall tränas. Har haft häst och jobbat med häst i många år, så kom inte och berätta för mig att jag inte är sympatisk ur en hästs perspektiv! DU har absolut ingen aning om omständigheter varken runt mig eller hästen! Eller har du det? Iså fall kan du göra dig tillkänna tycker jag....

Och håller igång hästen kontinuerligt gör jag, har full koll på hur en häst skall ridas/tränas. Nu var det så att hästen var pigg och busig igår för att hon stått i några dagar pga kylan som har varit. Att rida i -20 är inte något jag gör och det går ingen nöd på dem att stå i några dagar.

Jag har ett stort djurhjärta och tar hand om både min häst (hästar) och mina hundar på bästa tänkbara sätt. Jag lägger ned både själ & hjärta i dem och önskar också att vissa andra gjorde det också, vilket tyvärr inte görs

Så än en gång... döm inte mig eller andra innan du vet hur det ligger till!

5 kommentarer:

Dernole sa...

Men va f*n, att inte folk kan sköta sitt istället för att haka upp sig på alla andra. Men bittra människor lägger nog över sina problem på alla andra. Och med mina 36 års erfarenhet av häst agerade du på korrekt sätt, upp i sadeln jobba hästen.

Anonym sa...

Jag hade handlat precis på samma vis som du.. I mina ögon sett är du den som bryr dig om djuren till 100% inget snack om saken..

Stark som du är så borsta bort skitsnacket och traska vidare..

Älskar dig!! Kram Malin i götet

Jane Hagström sa...

Tack Helene & Malin! Egentligen är de inte värt att ens bry sig men man blir bara så förbannad på folk som lägger näsan i blöt, speciellt när de inte har en aning....=)

Anna sa...

Vad var d för dumheter?? Tyckte du hanterade det hela otroligt bra! Dubbelsuck säger jag bara...Lätt att säga att det bara är o skita i men förstår ändå att du blir förbannad.

Mitt intryck av hur du är med dina djur är att de inte kan få det bättre plus att du helt klart vet vad du håller på med.

Kommer bli lika bra med pållarna som med dina superfina hundar.

Jane Hagström sa...

Tack kära Anna :-))