lördag 4 december 2010

Morgonstund...

har guld i mun!

Det brukar heta så, men hos oss tycker jag mest att morgonen innefattar stress. Just idag har jag läget under kontroll när vi är lediga och det inte är någon skola.

Mest stressigt är det när Jocke är jobbar och när man måste göra allt själv.

När Elias vaknar så är det ju blöjbyte, sen göra gröt. Under det tiden brukar Meja gå upp och sätta sig vid tv´n och vänta på att jag skall fixa frukost. När Elias har ätit klart så fixar jag fram kläder åt Meja och undertiden kan man få höra från övervåningen att hundarna vill komma ut....

När sedan Meja är klar brukar jag sätta in barnstolen (med Elias såklart) i vardagsrummet med Meja så jag kan ut med hundarna. På så sätt har hon koll på vad han är någonstans :-)

Brukar rasta hundarna en och en eftersom om jag släpper ut dem alla tillsammans blir det race och ingen gör ifrån sig, de bara leker. Rastningen brukar ta en stund men Elias brukar sitta fint med Meja vilket jag är såå glad för.. hur länge det nu går..:) Jo, de får göra från sig på gården faktiskt, finns inte en chans i världen att jag på något sätt hinner gå promenader med 4 gordonsettrar.... men de lider ingen nöd. De är alltid ute på språng annars , skidåkning, jakt och skogsturer.... Men vi plockar alltid upp efter dem!

När hundarna har varit ut så ger jag dem mat direkt, annars tjatar de tills de får mat.. höjdpunkten på morgonen för dem :-)

Sen måste Mejas väska packas så hon har med sig allt som behövs och när det är gjort måste jag se till att hon har borstat tänderna..... tjatar gör jag också i massor *skratt* eftersom det är lätt att vara en liten latmask på morgonen... ni förstår ju hur jag menar, visst?

Klär på Elias och skjutsar Meja till skolan och när jag kommer tillbaka sätter jag på kaffe, äter frukost och när man har lite "tur" är Elias trött och somnar om en stund... DÅ kommer min tid då jag kan slappa lite :-))

Men idag är det lördag och inget stress ligger över oss.... så skönt. Vet inte vad denna dag kommer bjuda på men skidåkning blir det i alla fall :-))

Här två morgonbilder från hundarnas "hundrum" som skall fixas till någon gång.....

Jazza "Punkrocker" & Pika

Darling & Aska....

Inga kommentarer: