söndag 26 december 2010

Flytur istället för ridtur...

Min ridtur idag blev inte riktigt som planerat...

Min mysiga ridtur i skogen med min vän Ingela som jag hade sett fram emot, slutade med ett rejält dressyrpass på vår snöiga åker intill stallet istället.

VAFFÖ DÅ DÅ?

Jo, jag flög av Hilda idag helt enkelt och hon sprang hem! 

Men vi tar det från början....

Jag kände det redan när jag satte mig upp i sadeln. Hon kändes pigg precis som jag förstod, då hon stått i nästan två vekor. Har liksom inte varit läge för ridning i den här kylan som har varit....

Hon är ingen dum häst på något vis, bara lite småbusig ju mer tiden går... Ju bättre kondis och ork hon får, ju mer testar hon mig. Hon är inte "galen" men hon försöker ju öka takten och småtrippa lite emellanåt, bestämma över mig helt enkelt... Själv tycker jag det är helt ok. Jag gillar hästar som har lite "egen vilja" och har lite power och när man får känna att man rider häst.... och ja, idag fick jag verkligen känna hur det är att rida :-) *skratt*

Vi skulle ta skogsturen idag... en bra runda med lite klättring och perfekta vägar i den snöklädda skogen. Vi hann väl lagomt komma upp i skogen efter uppvärmingen när vi sitter och talar jag och Ingela. Tänkte för mig själv att "snart kan vi tölta lite" men den tanken flög bara förbi när Hilda tog bettet och hoppade rakt ut i skogen till höger, in i en rotvälta! Hon gjorde världens bocksprång och sparkade bakut.. jag hade inte en chans! Tänkte för mig själv att "det här fixar jag, hon skall fan inte få kasta av mig"... men precis när jag vrålade "VA FAAAAN" fick Ingela se mig slå en frivolt av Hilda medans hon såg ut som en ostkrok, bockandes och skuttandes! ... Jag ramlade av och Hilda satte av hem.... Inte i vilt sken utan bara fast besluten att "Jag skall hem"....
Ingela & Von red efter och jag började gå... hade en bra bit att gå så det blev en bra motionstur för mig. Ringde Niclas (Ingelas sambo) och förvanade honom att Hilda är på väg hem så han kunde "ta emot henne".... Sagt och gjort så kom hon till stallet efter en liten stund. Hon tog sig en tur efter vägen...!!! Men det gick bra... tack och lov, sen prang hon in på stallplanen och där tog hennes lilla tur slut..

Själv gick jag och tänkte för mig själv... "det var väl fan att jag tappade tyglarna".... men det är inte så lätt att göra allt rätt när man åker av med buller och bång. Men det som gör mig så arg är att hästen får 1-0 !

Men när jag kom till stallet igen så satte jag mig upp i sadeln, jobbade Hilda en stund på stallplanen och sedan red både jag och Ingela ut på åkern och jobbade hästarna riktigt ordentligt i snön. Hilda fick jobba rejält och jag hoppas att hon fick sig en tankeställare tills nästa gång jag sätter mig i sadeln.

En sak som är positiv är ju att Hilda har blivit mycket starkare och hon är verkligen på väg in i rätt form. Hon har gått ned mycket i vikt och snart är fölmagen ett minne blott. Hon har bättre kondis, mer muskler och en positiv syn till att få komma ut och jobba... även om hon ville göra det på egen hand idag..:))

Man kan aldrig veta vad som döljer sig under skalet... den frommaste av dem alla kan också få sina ryck!

Nu skall hon stå i morgon och på tisdag blir det ridning igen.... undrar vilket humör hon är på då?

Hade ju med mig kameran idag och tänkte att jag skulle fota lite härliga rid och naturbilder.. hm, istället blev det Ingela som tog ett kort på mig när jag synde Thokkadis bakdel :-)) Ha ha


Man vet aldrig hur det ter sig när man håller på med djur :-))

Inga kommentarer: