torsdag 25 november 2010

Skitnatt...

men en bättre dag.

Elias är fortfarande inte ok i sin förkylning. Han hostar än och är lite gnällig och inte så sugen på mat. Snoret rinner i näsan på honom som det inte har gjort förut så jag tror vi har kommit till steg 2 i förkylningen...kanske är det meningen att skiten skall ut. Jag hoppas på det i alla fall.

Elias vakande såklart inatt vid 2:30 tiden så jag klädde på mig och gick ned och satte mig i soffan med honom som jag brukar. Han vaknar ju och knölar hela tiden så det är som ingen idé att ens lägga sig. Bätte att hålla sig vaken annars blir man lätt en sombie.. jag tackar dock teknikens värld att det finns TV.. Tänk, vad gjorde mammorna förr i tiden?? Spelade kort, virkade, läste tidning eller bara satt som en uggla?
 Efter lite slummer på soffan så försov vi faktiskt oss i morse. Meja hade typ 15 minuter på sig att bli klar.. ! Hon fixade det och hann till skolan i tid. Själv gjorde jag mig i ordning och for till stallet efter frukost. Skönt att komma ut lite och försöka samla på sig lite ny energi. Idag blev det longering för Hilda. Hon tycker det är jätteskoj och gjorde faktiskt några "hopsa steg" :-) Starkare & starkare för var dag....

Det fanns även en till tjej som gjorde hopsa steg och det var Thokkadis! Kikade till mot hagen medans jag longerade Hilda och fick se lilltjejen löpte som en tok i hagen! Herreghuu, vad hon sprang och busade tillsammans med ett utav de andra stona. Hon galopperade för kung och fosterland fram & tillbaka i hagen, hon var så skojig att titta på och rätt som det var gick hon omkull! Platt fall blev det och vips låg hon ner! Hon blev nog lite chockad av vad som hände så det tog en liten stund innan hon åter igen reste sig på sina ben och fortsatte busa.

Bustjejen :-)Väl efter stallet så har jag pysslat här hemma och underhållt barnen med diverse. Plockat med kläder som skall sparas, kastas och rensas... inte så jätteskoj med att fixa med kläder men ett nödvändigt ont.

Mejas födelsedag kryper sig närmre på så jag har en del att uträtta innan det blir dags för kalas. Det är en stor dag för henne och hon frågar varje timme och minut vilken dag det är och hur många timmar det är kvar... längesedan man själv längtade till en födelsedag.. hi hi.. nuförtiden vill då jag inte fylla år  :-)

Nä, nu har jag filat på det här blogginlägget sedan kl 14 och nu står hundarna och trampar.... de vill ut! Vet inte hur jag skall bete mig för att hinna allt jag vill.... lillkillen är överallt och kaminen sprakar och en modell större tjej som duschar...

Kan man klona sig?????

Hursom så har min dag varit mycket bättre än min skitnatt... :)

2 kommentarer:

Eva sa...

Du är en SUPER-MAMMA!!!...Vaken dygnet runt & ändå fixar du ALLT.....
Barnen,hem,hundarna,firma mm.Känn dej bäst!!Kramar Eva

Jane Hagström sa...

Tack Eva! Dina ord värmer :-) Ja, hur det än är och hur mycket man än har så fixar man det på något konstigt sätt. Ha det bäst du också!