onsdag 17 november 2010

Skidturspremiär

Men jag blev ju så sugen att åka skidor med hundarna när jag satt och beställde selar och nya linor...Jag tog mig en tur på eftermiddagen!

Jisses, vad det gick bra och sååå skoj att äntligen få komma på skidorna igen. Hundarna visste redan när jag gjorde mig i ordning vad som var på G, de hooar och trampar runt mig och visar sin glädje med råge.. och jag blir lika förvånad varje gång HUR de kan veta.. :)

Åkte till stället där jag brukar åka skidor för motions skull med hundarna på vinteråret. Det är en jättebra skogsbilsträcka där det inte är just någon trafik. Bara nu någon enstaka skogsmaskin då de röjer men annars kan man ibland möta någon skoter och någon skidåkare..


Vägen är 3.6 km lång så det blir en bra och lagom runda på strax över 7 km fram och tillbaka. Hundarna var supertaggade och jag fick verkligen hålla tungan rätt i mun när vi for iväg.... åh, shit vad kallt det var..händerna fryste till is direkt men det kanske inte är så konstigt.. stod så gott som still i -9 grader... behövde inte ta ett enda stavtag på hela vägen upp... (lutar ganska så bra). Kände också att jag måste använda min vindtäta mössa nästa gång.. - SVISCH :-)Blir bra med ny utrustning :) SE min skarv!! hi hiMånen lyste så fint..
Tjejerna på bron..

När vi kom hem så slängde jag in hundarna och tog med mig Meja ut på en liten skidtur. Vi har ju ett motionsområde där de preparerar på vintern med jättefina spår. I dagsläget har de bara skate spår, men vi åkte ändå.

Så idag blev det både premiär för hundarna & Meja :-)
 
4 kommentarer:

Dernole sa...

Härligt:) vad med snö ni har fått...

Jane Hagström sa...

Njae.. mycket var väl att ta i men det är åkbart i alla fall :-)

Mathilda sa...

Så roligt det verkar ;D Vilka hundar hade du då?:)

Jane Hagström sa...

Mathilda! ALLA voffar var med :-)