söndag 7 november 2010

1:a lektionen

med lilla Thokkadis idag!

Njae, lektion och lektion är väl att ta i men idag har hon fått komma ifrån stallet en stund för att ta en promenix tillsammans med mig en stund.

Vi startade upp vår lilla sammankomst i stallet. Jag borstade av henne den värsta leran och kollade igenom henne så att allt är som det ska. Hon var jätteduktig och bryr sig inte mycket över att man tar på henne och borstar lite här och där. Men så har hon ju också varit i stallet några gånger i samband med registreringen och när hovslagaren kommer. Men mer än så har jag inte pysslat med henne.

Mycket att titta på

Vi tog en liten promenad bakom stallet på en fin liten grusväg och mot en åker som ligger en liten bit från stallet. Thokkadis mamma Hilda stod och gnäggade under hela tiden vi var ifrån dem. Även de andra hästarna "hängde med". En stor sensation att "lillfisen" lämnat hagen tydligen :-))

Thokkadis svarade hon också med sina söta små gnäggningar medans hon trippade på med nyfikna steg. Tycker det är så roligt att se henne så eftersom hon oftast är tjejen "Cool" och inte gör så mycket väsen av sig. Vi promenerade en liten bit och tränade på att hon skall ha respekt för mig och känna trygghet, att kunna följa & lita på mig.

Första "hindret" blev ett litet gräsdike.. Hm, "Jag tänker inte gå där", tänkte nog Thokkadis och försökte ta sig undan... men efter lite övertalning hoppade hon så graciöst över det lilla diket som en liten balprinsessa :-)) (Superlitet dike)

Efter en stund gick vi hem. Det gäller att inte jobba för länge eftersom det är mycket att ta in för en ung individ. Men jag tycker det är viktigt att hon lär sig lita på mig och att jag VET att hon följer mig utifall något händer så man behöver hantera dem. Inte så skoj att börja när de är över 1 år och stora.... då har jag absolut ingen chans..... transportträning skall det också bli framöver :-)


Dåligt batteri - IGEN!

Att jag inte lär mig... hade med mig kameran ut och tänkte fota henne lite idag när hon var så fin ute på åkern.. men det blev bara ett kort och det vid stallet.... BATTERIET DOG!! Fan, så är det alltid när man har bestämt sig att fota... nåväl, ni får hålla tillgodo med den här bilden:

Men ho ä väl lite söt va?

Nu skall jag slänga mig i soffan, titta på tv och bara njuta över att jag har haft en fin underbar dag :-))

2 kommentarer:

Dernole sa...

Vikken pussmule :)

Jane Hagström sa...

Jaaaa, och pussas kan hon :-)