Klart! 2010-11-02

Nu är det klart!

Efter lite "hitan & ditan" som vi så fint kallar det är det nu klart att vi kommer att använda Sundowners Vain till Darling.

 

Vain är en hanhund som vi har haft ögonen på länge. Vi fick "nys" om honom redan när vi var och hämtade hem vår Yippee 2006/2007 från Tyskland. Vi hade också turen att träffa Doris som då ägde Vain strax innan hon gick bort i sin svåra sjukdom. Hon talade varmt om Vain och när vi sedan var tvungna att ta bort vår Yippee så hade vi tankarna på att någon gång eventuellt använda Vain till någon av våra tikar.

 

Vain har många betydelsefulla hundar i sin stamtavla som är högt meriterade både på utställning & jaktprov. Bl.a. så har vi Wayne vom Eixelberg. Wayne kommer igen på både mor & fars sida hos Vain och är pappa till både Mayday de la Nantillière och Nemo vom Eixelberg. Längre bak i stamtavlan har vi även Black Devil's Quasimodo, Yaccomo vom Eixelberg.

 

Vår Aska har även Mayday som farfar i sin stamtavla, så helt okända är inte hundarna hos Vain.

 

Vi kommer att åka ned till Lÿbeck när Darling löper och eventuellt får vi också träffa vår vän Uli & hans fru Gina (Sundowner´s) när vi åker, vilket känns som ett extra plus när man åker iväg på en lång tripp.

 

Som kuriosa kan vi tillägga att Uli besökte oss här i Sverige för några år sedan. Vi tillbringade flera härliga dagar till fjälls och ägnade oss åt skoter åkning, hundträning & trevlig samvaro.

 

Vi tror och hoppas att detta kan bli en bra kombination. Både Darling & Vain är lika typmässigt och har alla jaktliga egenskaper som krävs för våra gordonsettrar, så förutsättningarna finns så nu får vi bara hoppas att det kommer bli små valpar här så småningom.

 

Vill också tillägga att Vain inte är så jätteintressant för de Tyska uppfödarna då han har en något mindre storlek som vi föredrar i våra nordiska länder. (Vain är 64 cm)

 

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av valp eller vill veta mer!

 

Etiketter: valpar

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter