tisdag 19 oktober 2010

Stalltjänst

Hovslagardax idag

Jag och Elias har tillbringat hela förmiddagen ute i stallet. Redan vid 8 klädde vi på oss för att först skjutsa Meja till skolan och sedan till stallet.

Vi hade klätt på oss ordentligt för här har vädret inte visat sig från sin bästa sida. Regn och blåst gör att man lätt blir lite ruggig så det gäller att klä sig ordentligt vilket vi hade gjort.

Elias var med hela förmiddagen förutom en liten powernap i vagnen typ sådär 30 minuter. Och precis när han vaknade var det såklart för mig att ta ut Thokkadis på stallgången för att få hennes hovar verkade. MEN som en uppenbarelse kom min goda vän Maria förbi och hon hjälpte mig med Elias en stund - TACK :-)

Thokkadis var jätteduktig. Hon trilskades lite till en början men gav upp omedelbart då hon märkte att det inte var någon idé att kämpa och sedan stod hon helt still och lät sig få lite pedikyr:-)) Hildas hovar är också fixade såklart så nu är det bara tuta & rida :-))

Taskig bild, men den är från mobilen...

En hovslagare med kalender!
Hovslagaren som vi har är helt otrolig. Han kommer när han lovar och hör av sig när han blir försenad eller har fått förhinder och det är guld värt. En trygghet som annars brukar vara oviss.... Oftast brukar ju hovlagare göra lite som de vill och jag vet inte hur många gånger man stått i stallet med en häst som är redo och ingen hovslagare dyker upp... känner ni igen det?

Vi anlitar vår hovslagare var 8:e vecka. Och det är verkligen super att man kan boka upp tid 8 veckor i fram i tiden...

Nä, nu hojtar kidsen efter mat! Ha dé!  

1 kommentar:

Anonym sa...

de va så lite...:) Så kul att gosa me lillen, känna lite bebislukt. Tur jag har dig :p