lördag 23 oktober 2010

På bättringsvägen

Det går åt rätt håll här hemma med förkylningar & feber.

Jocke & Meja är lite hostiga och Elias har haft feber. Själv mår jag toppen... kanske tur det för hur hade det blivit om jag också skulle bli sjuk?


Vaken nästan 40 timmar!

Som jag nämde tidigare så fick Elias feber redan på torsdagskvällen vid 19-20 tiden. Det blev inte mycket till sova för mig denna natt. Elias hade hög temp och jag fick inte i honom alvedon eftersom jag bara hade flytande och det lilla jag fick i kräktes han upp direkt.

Så efter lite rådfrågning på sjukvårdsupplysningen så fick jag kyla Elias på så sätt att jag baddade pannan med en kall handuk, klädde av honom så han bara hade blöja. Det gäller ju att bli av med värmen, så det var ju lite tokigt att vi hade eldat i kaminen hela eftermiddagen !

Eftersom han hade sådan hög feber så kunde jag inte lägga honom ifrån mig. Han blev såklart ledsen och ville vara nära. Han sov inte heller hela natten utan låg och yrade en hel del. Själv satt jag framför datorn och lusläste allt jag kunde komma över, hästsidor, hundsidor, chattforum, nyheter mm..... uppdaterad är jag nu :-) Så tacksam för den som uppfann datorn! Vilken tidsslukare =)

Inte bara Elias var dålig...

Ja, det är ju inte bara vi människor som blir dåliga emellanåt. Darling var inte heller bra under natten. Hon hade såklart tuggat i sig något och blev som ett brev på posten, dålig i magen....

Så medans jag stod med en febrig Elias i famnen fick jag springa upp till Jocke och be honom ta ut hunden! Inte bara en gång utan flera.. suck.  Är så tacksam att han var hemma.... Darling var bra på morgonen som tur var.. inte skoj med hundar som vill ut i tid och otid.

En låååång natt blev till dag....

Vid 7 tiden i går morse fick jag sällskap här hemma igen! Så trevligt :-) Mina övriga familjemedlemmar vaknade till liv :-) Jocke fick dock börja med att slänga sig i bilen och dra ned på Statiol för att köpa suppar till Elias! Gu, vad praktiskt synd bara att jag inte kom på att de hade på macken lite tidigare..:-( Tänkte inte alls på det..

Supp fick han och när febern hade lugnat ned sig lite så for jag till stallet och tog en underbar ridtur tillsammans med mina vänner och deras hästar. En skritt tur på ca 45 minuter blev det och jag fick samla lite ny energi. Så härligt :-) Hilda var jättepositiv och tyckte det var skoj, Thokkadis ja, hon la knappt märke till att mamma gick iväg... hon är trygg min tjej :-)

Nybadad glad kille för någon dag sedan :-)

Mot eftermiddagen / kvällen blev gossen feberfri och jag fick tillbaka min goa glada kille. Känns så skönt att han är bättre. Det gör ont i en mammas hjärta när de små är sjuka..

Avlutade fredagen med att göra tacos. Jockes syster kom förbi och gjorde oss sällskap. Sedan vid 21:30 tiden gick jag upp till sovrummet och la mig för natten... Behöver jag säga att sängen var efterlängtad?

Ett låååångt dygn tog äntligen slut.....

Inga kommentarer: