söndag 3 oktober 2010

Nollad provhelg..

Provhelgen är till ända...
Som sagt denna helg har jag talat i telefon och skickat/mottagit många sms och samtal ifrån Jocke & vår vän Tomas som båda har gått jaktprov med hundarna.

Man vill hålla sig uppdaterad och veta hur det går för sina hundar och får man inte ett sms eller samtal när man "vet" att ett släpp är slut eller så blir man galen.... att inte vara på plats och se allt med egna ögon är faktiskt lite jobbigt.

Hur gick det då?

Ja, vi hade inte turen med oss denna helg. Pika hade en riktig "fet chans" som det så fint heter på lördagen. Hon stod och husse kom fram och bad om res... Pika reser och går hejdlöst efter och struntade helt i vad pipan hade att säga =) Det bara brann till i knoppen och hon fick utgå... ...ja, så kan det bli ibland, att det "brinner" till. Husse fick dock en ny chans idag men tyvärr så kom inte hon för fågel. Domaren var dock nöjd med Pika och tyckte hon revierade bra, hade fint samarbete med husse och att hon gick med bra fart & stil. Fina ord som värmer matte :-))

Adilla hade inte heller flytet med sig denna helg. Hon gick skapligt på fjället för att för första gången sätta sina tassar där. Husse var nöjd över hennes prestation men det var inte överflöd med fågel tyvärr. Men i slutet av dagen hände det som inte får hända. Adilla går i medvindssök och stöter en stor ripkull och tar en lång tur efter....  och om jag inte har helt fel så var partner också med på "promenaden".

Ny chans att "fixa fågel" skulle det bli idag för Adilla trodde vi, men de fick bara totalt 30 min/hund innan dagen var avslutad och i detta väder som varit med dimma och blåst gjorde det inte lätt. Det blev inte någon premie i det partiet idag.

Så, det här med jaktprov är inte lätt... helgen var inte vår denna gång men jag är lycklig över att "mina" hundar får vara jakthundar =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha vilken söt hund som springer. Det ser nästan ut som Tellus : ))

Tråkigt att det inte gick vägen denna gång men var lugn, det kommer... ;-)

Kram
Michelle