söndag 10 oktober 2010

Min medhjälpare

Meja har varit med mig idag också och fodrat hästarna =)

Frågade om hon ville hänga med, och självklart svarade tösabiten "JA" Inget snack om saken, jag hjälper dig mamma :-)

Först ut i morse fick pojkarna sitt hö, Meja fixade och jag tittade på. Hon fixar allt själv, det enda jag gjorde var att hjälpa henne i med höet i påsarna för det kan vara rätt så knivigt när det blir lite mycket hö som skall få plats. Strömmen och trådarna såklart också.  

Pojkar först, tjejer sen....

Stona stod och väntade glatt när vi kom, de frustar, gnäggar lite och trampar runt av iver - Äntligen mat! De har humör det märks, till skillnad hos Gandur & Molle där lugnet råder. Men det är ju inte så konstigt. Gandur har varit jättesjuk men är på bättringsvägen och Molle.. ja han är ju en gammal häst.

Säkerhet är A O

Eftersom det kan gå lite vilt till i en större hästflock så är jag noga med att Meja inte får gå själv i hagen. Hon måste gå bredvid mig så det inte finns risk att hon kommer emellan några hästar om det skulle bli något. Säkerheten är viktigast :-))

Hästarna vill ju gärna hävda sina positioner när det vankas mat och då kan det ju bli lite ståhej och busighet i hagen. Som igår kvälls... ett utav stona trodde jag gick och bar på en mathink som jag inte hade.....(hon är van att få lite mat på kvällen i hink, men hon hade fått tidigare på dagen) Hon laddade från en hötuva och kom gallopperandes emot oss! Hon ville ju ha MAT! Men det gäller att ha ögon i nacken, jag såg henne som tur var så jag fick hojta till och höja armarna lite.. så hon stannade av i tid, busiga unghästar ..:)

Meja blev lite skraj, men nu vet hon att det gäller att hålla sig till mamma! Även den snällaste häst kan få "ryck" och göra något vi uppfattar tokigt.. de väger ju faktiskt en hel del och då har vi inte så mycket att sätta emot.. även om de bara vill väl.


Här kommer Hilda & Thokkadis på rad.. :)

Von, Thokkadis & Hilda
Nehej, nu måste jag hoppa i sängen..

Hoppas på ett spännande besked i morgon - Förhoppningsvis :-))

1 kommentar:

Anonym sa...

Tellus hälsar och tackar för maten! ; )

Kram
Michelle