lördag 2 oktober 2010

Kalasdag


Hela dagen har min lilla tjej kalasat :-))
Första kalaset drog igång redan 11:30. De möttes upp hemma här på gatan för att gemensamt ta en promenix över till Mellsta (en camping i närheten) Där roade de sig med lekar, korvgrillning och skattjakt. Meja var så glad när kalaset var slut och talade om precis allt vad de gjort.

När man är bjuden på kalas måte man ha ett paket med!
Här har jag målat ett grattiskort :-))Pippikalas
Efter grannpojkens kalas var det dags för nästa. Två tjejer i Mejas klass hade slagit ihop sitt kalas till ett stort Pippikalas! De flesta tjejer var utklädda till Pippi Långstrump, men inte Meja.. hon ville INTE ha pippikläder.

Förväntningarna var höga inför tjejernas kalas och redan när vi kom till kalaset mötte Prusiluskan upp dem på infarten!! Gissa om barnens ögon var stora ?

De hade också lekar. Skattjakt, de drack sockerdricka, åt pannkakor med glass, strössel & chokladsås och roade sig i ett alldeles underbart Pippitema. Ungarna måste haft skitkul rent ut sagt..
Så var det i alla fall inte på min tid när man fick gå på kalas. Då nöjde man sig med bullar och saft....:)

Ribban
höjs tydligen hela tiden... undrar vad jag skall hitta på i slutet av november när Meja fyller...i mitt stora hus där det finns så mycket plats.....Hm, måste fundera lite.
Men hur som helst så vid 16:30 tiden hämtade jag min kalastjej som var väldigt trött.... Känns så roligt att veta att hon har haft en riktig kanondag =) Precis som man skall ha när man är 6 år :-) Roligt också att se att inte bara jag som förälder kan klä ut sig och leka med barnen...... ni, vet jag brukar ju vara fiskdamms hare, ha ha ha :-))

Godis fick hon också med sig hem.... som hon delade med sig till mamma! = KÄRLEK

2 kommentarer:

Eva sa...

Kul med Pippi- Kalas!! Barna måste haft superkul, men håller med dig att bullar & saft är bra nog!! kramiz

Sara sa...

VILKEN DAG FÖR MEJA ,,,OCH VISST ÄR DET BRA NÄR DE FÅR GODIS MED SIG HEM *FNISS*