fredag 1 oktober 2010

Grattis A-Kullen :-))


Aska fyller år idag :-))

Idag för 8 år sedan föddes vår första valpkull med namn GLavaRis som prefix. Det var en stor dag för oss här hemma och jag var hur stolt som helst. Kullen med Geisha (som Askas mamma heter) var så efterlängtad då hon hade gått tom tidigare så väntan efter valpar var enorm.

Hanhunden till kullen var Gordvalls Echo som ägdes av Idrefjällens Kennel. Vi var de första som använde Echo i avel. Han var då mycket ung och jag kommer ihåg att vi fick "hjälpa" honom på traven för att se till att han skötte sina kärleksaffärer och att det gick "rätt till"  :-)) Härliga minnen som alltid kommer finnas kvar.

Resultatet av parningen med Echo blev 3 hanar och en tik. Tiken var såklart vår och namnet blev Aska. De andra pojkarna döptes till Twix, Wasco och Amore. De lever fortfarande och mår bra. De är duktiga jakthundar har vi hört, vilket glädjer mig som uppfödare.

Så betydelsefull
Kan inte med ord beskriva om vad jag känner för Aska. Hon är en mycket speciell hund som är så lätt att ha att göra med. Hon är vänlig men bestämd,  en otroligt jaktklok hund som alltid hittar fågel. Hon går alltid lös när vi är ute på promenad eller cyklar, man behöver bara vissla lite försiktigt så kommer hon direkt. Kärlek vill hon ha på kvällstid, då kommer hon och kryper upp i soffan eller i knäet och vill vara nära och när det blir för "stökigt" runt om ser man inte röken av henne. Hon är också en tjej som har leklusten nära till hands, och talets gåva - Ja, det får jag inte glömma....

Gör ont att tänka tanken....

Som sagt, åren går och jag mår dåligt bara jag tänker tanken på att våra vägar kommer skiljas åt en vacker dag. Jag hoppas, hoppas, hoppas att min lilla tjej får behålla sin hälsa så vi kan ha många roliga och underbara dagar tillsammans innan den dagen kommer......


Klart att alla mina hundar är betydelsefulla men Aska.. ja, det är något speciellt :-))

Så ett STORT GRATTIS till A-kullen :-))

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen Aska!! Tellus undrar när kalaset börjar? ;-)

Kram
Michelle & Tellus