torsdag 30 september 2010

Lycka är lite kvalité tid...

tillsammans med matte :-))

Efter min morgonpromenad så körde jag lite apportträning med Darling. Det var länge sedan vi tränade apport så jag var lite "orolig" att hon skulle trilskas lite. Men nej nej, hon apporterade som aldrig förr min duktiga tjej :-))

Jag tror också att om man lär in ex. apporten grundligt och inte fuskar sig igenom de olika momenten får man en hund som inte tvekar eller dummar sig. Med Darling lade jag ner jättemycket tid och tränade ca 3-4 gånger om dagen i 10 minuters pass i ca 3-4 veckor. Visst det var intensivt men nu har jag en hund som apporterar med glädje och en hund som inte fuskar. Självklart skall man komma ihåg att apporten är en färskvara så som all dressyr så det gäller att färska upp den ibland. Men kan de grunderna så vet hundarna vad som gäller... då kan man finslipa lite då och då :-))

Visst e já dukti matte?


Darling var sååå lycklig över att få en stund själv tillsammans med mig. Först promenaden och sedan träning.. för visst är det så att ju fler hundar man har ju mindre tid får de....

Alla hundar behöver "sin" tid... även om det bara är en liten liten stund :)

Inga kommentarer: