lördag 25 september 2010

Bra gjort tjejen :-)

Tänk! Nu trillar de in...som vi har väntat :-)

Vad jag talar om ? Premier såklart!! :-)

Tomas anmälde Adilla i sista sekunden till skogsprovet i Älvdalen. Eftersom de bor i Orsa är vägen till Älvdalen inte så lång....det skulle visa sig att det var värt besväret.

Med sin makalösa lilla nos och med ett bra samarbete med husse fixade hon två tjäderhönor i sitt andra släpp som resulterade i att hon får ett 3:e pris för sin insats. Hennes sök idag var lite i det största laget för att få en högre valör på premien, men ändå.... det är inte så tokigt av en liten tjej som bara är 14 månader gammal :-)

Många hundar denna dagen hade sina chanser men fåglarna var så lätta att det inte gick att få till något. Gick en fågel - gick alla.... Endast en premie utöver Adillas delades ut och den i Skl. Skoj är i alla fall att Tomas berättade att de hade haft mycket fågel i markerna så som orre, tjäder och ripa.

Lite extra kuriosa är också att domaren för dagen fick dela ut sin första premie någonsin till en gordonsetter, och då till en GLavaRis hund :-)) Härligt också att man som uppfödare får ett "kvitto" på att de har de rätta egenskaperna på plats...=)  

Själva firade vi här hemma som glada uppfödare med att inhandla lite Kinamat :-)
Domare Magnus Lilja med Tomas & Adilla
Stolt & Glá uppfödare är já!

1 kommentar:

Dernole sa...

Hur kul som helst, super grattis som uppfödare. Och super grattis till ägaren.