onsdag 25 augusti 2010

Hovis

Äntligen fick hästarna lite pedikyr :-))

På förmiddagen tog jag med mig Elias till stallet eftersom hovslagarn skulle komma. Meja hade jag redan lämnat på skolan så det passade utmärkt att få det överstökat medans hon var borta.

Elias satt i bärselen under tiden Ove verkade och skodde Ingelas hästar, sedan fick han lite mat och somnade lagomt till det blev dags för min Hilda och Thokkadis. Perfekt timing!

Hilda blev först ut och det gick bra. Hon såg ut att njuta över att få lite pedikyr :-) Hon var också verkligen i behov att bli verkad så det kändes så skönt att se hovslagarn jobba på och göra hovarna fina. Fick mig även en liten privatlektion i hoven uppbyggnad osv.. superintressant faktiskt.... Thokkadis gick fram och tillbaka under tiden och kikade läget i stallet innan hon hittade favoritplatsen hos Ingela :-)) Myyyyysa, det gillar hon :)


Hilda

Mycket att lära....

Thokkadis hovar blev också lite tillfixade om än inte så mycket. Hon var jätteduktig och kämpade inte emot särkilt mycket. Hon märkte ganska snart att man inte kommer någon vart med att trilskas. Jag har ju också tidigare tränat att ta på hennes ben och hantera henne lite så värsta nyheten för henne borde det inte ha blivit. Ska också säga det att jag kommer inte hantera henne så mycket mer nu annat än när hon skall ID kollas och få vaccination. Nu skall hon bara få vara häst och växa på sig :-)) Jag vet nu att jag får tag på henne och kan hantera om det så skulle behövas. Det räcker att veta tycker jag.

Växt har hon också gjort! Mida Mathilda, jag var tvungen att sätta ut hennes grimma ett hål! Och det bara på max två veckor!! Det går så fort och redan nu tycker jag mig märka att hennes vinterpäls är i antågande. Den känns tjockare och lurvigare på något vis. De andra hästarna i stallet har också börjat skifta nu. De hårar som bara 17... brrr, snart kommer vintern.


Duktig tjej!

Det blev några foton också...


Kärlek :)Noggrannhet är viktigt..


Liten skall bli stor..
Hoppas dessa får bära mig på många turer framöver...

Har även hunnit med en kvällsridtur också och idag gick det sååååå bra! Både för mig och för Ingela. Man blir bara så lycklig, shit vad roligt det är :-))

Nästan att jag har glömt bort att det är den "magiska" dagen idag.. 25 augusti :) :)

3 kommentarer:

Dernole sa...

härliga bilder, skönt att det gick bra att verka lill tjejen :)

Gullan86 gravid med första barnet sa...

vad duktiga lilla fölet var hihi så roligt att följa dem från början.
Hur gammal är den nu?
Jag köpte ju Glampi som föl, finns inget roligare än att se dem växa upp.

haha ja jag har börjat märka att hjärnan inte funkar riktigt det är inte bara som de säger ju.
och det är inte bara det med påskrivningen utan andra saker med nu haha.

tur man blir normal sen då haha, undra vad det är som gör att man blir så trög?

kram

Jane Hagström sa...

Jaaa, hon är jätteduktig =) Hon är tre månader nu.... jisses vad fort det går. Skall verkligen bli jätteskoj att få vara med från början :-))Kan inte svara på varför hjärnan inte fungerar...men den har väl viktigare saker att tänka på :-))